DEH

DEH

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Ηχηρή αντίδραση του Συλλόγου Μηχανικών ΔΕΗ: Ζητούν να σταματήσουν οι παρεμβάσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για ύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Ομίλου ΔΕΗ 
Ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Ομίλου ΔΕΗ εξέδωσε ηχηρή ανακοίνωση σχετικά με το επερχόμενο δημοψήφισμα, ζητώντας να σταματήσουν οι παρεμβάσεις και να γίνουν σεβαστές οι δημοκρατικές διαδικασίες.
Πιο αναλυτικά, οι μηχανικοί της ΔΕΗ υπογραμμίζουν τα εξής:
«Οι συνάδελφοι Διπλωματούχοι Μηχανικοί που εργάζονται στον Όμιλο ΔΕΗ είναι ενήμεροι για τις όλες τις θέσεις και τα επιχειρήματα επί του δημοψηφίσματος και της σκοπιμότητάς του και δεν χρειάζονται υποδείξεις από
κανένα.
Στις κρίσιμες ώρες για την πορεία της Χώρας πρέπει τουλάχιστον να γίνονται σεβαστοί οι κανόνες λειτουργίας της Δημοκρατίας που από αυτούς απορρέει ότι ο κάθε εργαζόμενος πρέπει να αποφασίζει ελεύθερα χωρίς να εκβιάζεται από τους εργοδότες του.
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ, με δεδομένο ότι τα μέλη του έχουν την απαραίτητη νοημοσύνη ώστε να κατανοήσουν την οριακή κατάσταση που διέρχεται η Κοινωνία και βιώνουν οι Πολίτες, εκτιμά ότι αφού εξεταστούν σε βάθος όλοι οι παράμετροι του διακυβεύματος, ο καθένας με αίσθημα ευθύνης θα εκφράσει τη βούλησή του ελεύθερα και ανεπηρέαστα.
Καταγγέλλει επίσης, οποιαδήποτε προσπάθεια καθοδήγησης και χαλιναγώγησης της ελεύθερης έκφρασης και  βούλησης των μελών του, από οποιοδήποτε μέλος της Ιεραρχίας και της Διοίκησης όπως αυτή του εν ενεργεία Προέδρου του ΑΔΜΗΕ, μέλους του Συλλόγου συναδέλφου Ε. Κορωνιωτάκη, με την ιδιότητά του ως «απλού εργαζόμενου του ΑΔΜΗΕ» παρεμβαίνοντας ωμά και απρόκλητα στους εργαζόμενους της εταιρείας του!.
Έτσι αντί να ασχολείται θεσμικά με τη διαφύλαξη του ΑΔΜΗΕ, των μισθών, των συντάξεων, της μη αύξησης των φόρων, φπα σε ρεύμα, νερό, εστίαση κλπ. με τις ευλογίες του διώκονται άλλοι «απλοί εργαζόμενοι στον ΑΔΜΗΕ» και αναμένεται η συνέχεια.
Με το δημοψήφισμα μετατοπίζεται στο λαό το πρόβλημα της μη εξεύρεσης βιώσιμης λύσης για το οικονομικό χρέος της Ελλάδας.
Με αυτό τον τρόπο υπάρχει ορατός κίνδυνος να προκληθεί ένας νέος διχασμός του λαού, στον απόηχο δύο παλαιότερων διχασμών του τελευταίου αιώνα που μόνο εθνικές καταστροφές έφεραν στη Χώρα και το λαό.
Συγκαλυμμένες προσπάθειες από την κάθε Διοίκηση και την κάθε εργοδοσία, χειραγώγησης της ελεύθερης έκφρασης πολιτών επειδή τυγχάνουν να είναι στελέχη και εργαζόμενοι μιας Εταιρείας, δεν θα περάσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: