DEH

DEH

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Αργολίδα: Σπείρα λεηλατούσε μετασχηματιστές και καλώδια από το δίκτυο της ΔΕΗ

Αργολίδα: Σπείρα λεηλατούσε μετασχηματιστές και καλώδια από το δίκτυο της ΔΕΗ

Τέσσερις Ρουμάνοι λεηλατούσαν συστηματικά το δίκτυο της ΔΕΗ στην Αργολίδα, πουλώντας τη λεία τους σε 52χρονο Έλληνα, προκαλώντας μεγάλη οικονομική ζημία στην εταιρία

Τεράστια ζημιά που ξεπερνά τα 283.000 ευρώ είχε προκαλέσει από τα μέσα Νοεμβρίου του 2014 στο δίκτυο της Δ.Ε.Η. στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας μια σπείρα τεσσάρων Ρουμάνων «κυνηγών» χαλκού, οι οποίοι πωλούσαν τη λεία τους σε έναν 52χρονο Έλληνα.
Τρεις από τους αλλοδαπούς δράστες ηλικίας 40, 30 και 26 χρόνων συνελήφθησαν από τους άνδρες της Ασφαλείας Άργους μαζί με τον κλεπταποδόχο, ενώ ένας ακόμη ομοεθνής τους αναζητείται. Από τις μέχρι τώρα έρευνες εξακριβώθηκε ότι η σπείρα είχε διαπράξει τουλάχιστον 55 κλοπές και απόπειρες. Συγκεκριμένα, είχε διαλύσει 26 μετασχηματιστές  και είχε προκαλέσει ζημιές σε άλλους δυο, ενώ είχε διαπράξει και 25 κλοπές και δύο απόπειρες κλοπής καλωδίων.

Κατά την διάρκεια της έρευνας κατασχέθηκαν τρία οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι Ρουμάνοι δράστες και βρέθηκαν έξι χάλκινα περιτυλίγματα μετασχηματιστών, καλώδια υψηλής τάσης και καλώδια χαλκού, διάφορα εργαλεία για την κοπή των καλωδίων, δύο κινητά και 13 πακέτα τσιγάρων χωρίς την ενδεικτική ταινία του φόρου κατανάλωσης. Τα μέλη της σπείρας οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου με κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές και διακεκριμένες φθορές, ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη για την εξιχνίαση και άλλων παρόμοιων κλοπών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: