DEH

DEH

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Στην Αθήνα αύριο και στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ το Συντονιστικό Όργανο για την πώληση της Μικρής ΔΕΗ- Αντώνης Κύρινας προς Γιώργο Δακή: «Θα πάς στην Αθήνα για τις φωτογραφίες…..»



Συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 8 Ιουλίου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας το Συντονιστικό Όργανο κατά της πώλησης της Μικρής ΔΕΗ. Aυτό που αποφασίστηκε είναι, αύριο Τετάρτη, νωρίς το πρωί, να αναχωρήσουν λεωφορεία από Κοζάνη, Φλώρινα και Πτολεμαΐδα με τη συμμετοχή των εκπροσώπων του Συντονιστικού Οργάνου, άλλα και όσων πολιτών επιθυμούν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο κατά της πώλησης της ΔΕΗ, που θα γίνει στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δεν έλειψαν και οι εντάσεις όπως αυτή που είχε ο επικεφαλής της «Εναλλακτικής Δράσης»Αντώνης Κύρινας με τον Γιώργο Δακή Δακή, καθώς
ο πρώτος κατηγόρησε τον Περιφερειάρχη ότι στην ουσία, δεν έχει ούτε μια πρόταση, πέραν της συμμετοχής του στο αυριανό συλλαλητήριο, λέγοντας του μάλιστα σε έντονο ύφος πως: «θα πάει μόνο για τις φωτογραφίες…..». Ο κ. Κύρινας πρότεινε αύριο να «παγώσουν» τα πάντα… ζητώντας να κλείσουν οι Δήμοι και η Περιφέρεια. Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Δακή που ανέφερε πως κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να γίνει, καθώς θεωρείται  «παράβαση καθήκοντος…».
Από την παράταξη της κας Γεωργίας Ζεμπιλιάδου τοποθετήθηκε ο κ. Μανώλης Παφίλης που πρότεινε Δημοψήφισμα σε όλη τη Δυτική Μακεδονία με το ερώτημα ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην πώληση της ΔΕΗ, καθώς επίσης και την παραίτηση όλων των συνδυασμών της Περιφερειακής Αρχής (παλαιών και νέων). Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας κάλεσε τον κόσμο να βρεθεί κάτω από ένα πανό λέγοντας πως: «μπορεί η βουλή να κάνει τη δουλειά της, όμως η περιοχή συνεχίζει να έχει τη δική της άποψη στο θέμα της ΔΕΗ». Η Δήμαρχος Εορδαίας κα Βρυζίδου ανέφερε πως «καλό θα ήταν να κάνουμε ένα απολογισμό για το τι έγινε μέχρι τώρα γύρω από τις κινητοποιήσεις, οι οποίες όσες έγιναν μέχρι τώρα, δεν είχαν ικανοποιητικό αποτέλεσμα για ένα τόσο σοβαρό θέμα».
Ο πρόεδρος του Σωματείου της ΔΕΗ. κ Αδαμίδης πρότεινε να κλείσει η Εγνατία Οδός για 1-2 ώρες, αλλά και περαιτέρω κινητοποιήσεις που «θα μπορούσαν να κινηθούν στα όρια της νομιμότητας ή αν θέλει κανείς ακόμα και στα όρια της παρανομίας…», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο νέος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θοδωρής Καρυπίδης πρότεινε να σταλεί στη βουλή ένα κείμενο με συγκεκριμένες προτάσεις που μέσα σε αυτό θα ζητείται η παραίτηση των μελών της κυβέρνησης κ.κ. Παπαδόπουλου και Κουκουλόπουλου και για τη διεξαγωγή δημοψήφισματος, ώστε να αποφασίσει ο Ελληνικός λαός για την πώληση ή μη της ΔΕΗ. Ο κ. Δακής διαφώνησε στην πρόταση που αφορά τις παραιτήσεις τονίζοντας: «Δεν μπορούμε να υποδείξουμε εμείς το τι θα κάνουν δυο εκλεγμένοι βουλευτές».

Θανάσης Τέγος www.kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: