DEH

DEH

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Βενιζέλος: το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε είναι ριζικά διαφορετικ​ό, χάρη στις προσπάθειε​ς των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Για το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πως το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε «είναι ριζικά διαφορετικό από το αρχικό, χάρη στις προσπάθειες των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ». Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως επιχείρησε να εγκλωβίσει τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης «σε μοχλό για τη συγκρότηση του καταφανώς ετερόκλητου μετώπου από το ΚΚΕ μέχρι την Χρυσή Αυγή».
Aυτό «δεν μπορεί να συνιστά εναλλακτική πρόταση πολιτικής», πρόσθεσε και έκανε λόγο για «εικόνα διχασμού, αντίφασης, ανακολουθιών και χωρίς δισταγμό συναρίθμησης των ψήφων των προφυλακισμένων και υπόδικων βουλευτών της Χρυσής Αυγής». «Κάποιοι δεν έχουν κανέναν δισταγμό, διεκδικούν χωρίς αρχές και εγγυήσεις προς τον λαό την
εξουσία, που νομίζουν ότι μπορεί να συνιστά αυτοσκοπό», συνέχισε.

Για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε πως «το ΠΑΣΟΚ, η Ελιά, η Δημοκρατική Παράταξη άντεξε και άνοιξε ο διάλογος για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, για την ανασυγκρότηση της παράταξης». Ωστόσο, όπως είπε, το εκλογικό ποσοστό ούτε επαρκές είναι, ούτε ικανοποιητικό, αλλά είναι «ένα ποσοστό ανάγκης, το οποίο όμως δεν είναι ευκαταφρόνητο, γιατί διαφύλαξε την προοδευτική σταθερότητα που θέλαμε, τις θυσίες των πολιτών, την πορεία της οριστικής και ασφαλούς εξόδου από την κρίση και κυρίως είναι αυτή η επίδοση που άνοιξε το διάλογο για την κεντροαριστερά». «Αν δεν στεκόταν όρθια η παράταξη, δεν θα στεκόταν όρθια και η χώρα», δήλωσε ο Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: