DEH

DEH

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Επιστολή του σωματείου «Σπάρτακος» προς τον Πρόεδρο & Δ/ντα Συμβ. ΔΕΗ Α.Ε. κ. Α.Ζερβό με θέμα: Έκδοση πληροφοριακών Δελτίων Συνταξιοδότησης από ιδιωτικά γραφεία με τη χρήση στοιχείων που διαρρέουν από την επιχείρηση

spartakos
Κύριε Πρόεδρε
     Σε συνέχεια της από 19.6.2013 Επιστολής μας (Αριθ.Πρωτ.:4767), επανερχόμαστε στο θέμα καθώς δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα σε ό,τι έχει να κάνει με τη παύση της παρατηρούμενης διαρροής/παροχής προσωπικών δεδομένων, από την Επιχείρηση προς ιδιωτικά γραφεία «παροχής πληροφοριών για Συνταξιοδότηση», όπως και ονομάζονται.

     Παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση διαθέτει σχετικό τμήμα που ασχολείται με το θέμα αυτό, δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τους ενδιαφερόμενους εργαζόμενους καθώς ούτε σωστά επανδρωμένο είναι, ούτε και την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή διαθέτει.
        Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης που συντηρείται επί έτη, είναι οι μισθωτοί να αναγκάζονται να απευθύνονται σε ιδιωτικά γραφεία έναντι αμοιβής, που κυμαίνεται μάλιστα μεταξύ 150 και 170 ευρώ/παροχή πληροφόρησης και αφού προηγηθεί και επιτευχθεί τηλεφωνικό ραντεβού με χρονοχρέωση.
Κύριε Πρόεδρε
     Το πρόβλημα που υπάρχει και το ερώτημα που προκύπτει απορρέει από το γεγονός ότι ο μισθωτός, την μόνη πληροφορία που δίνει στα εν λόγω γραφεία είναι ο Αριθμός Μητρώου του. Εύλογα λοιπόν διερωτάται κάποιος για το πώς δύνανται τα γραφεία αυτά να παρέχουν πληροφορίες Συνταξιοδότησης, έχοντας στη διάθεσή τους –επισήμως- το ένα και μοναδικό στοιχείο του Αριθμού Μητρώου.
     Είναι πασιφανές ότι υπάρχει κάποια σύνδεση/σύνδεσμος μεταξύ αυτών των γραφείων και των υπηρεσιών της επιχείρησης, καθώς οι πληροφορίες συνταξιοδότησης -που τελικώς παρέχονται- προϋποθέτουν πρόσβαση σε δεδομένα όπως «χρόνια υπηρεσίας εντός και εκτός ΔΕΗ», «οικογενειακή κατάσταση του μισθωτού», «μισθολογική εξέλιξη». Πρόκειται δηλαδή για πληροφορίες απαραίτητες για την εν λόγω διαδικασία, καθώς η έκδοση του ποσού Συνταξιοδότησης απαιτεί τις μισθοδοσίες τόσο του τελευταίου μήνα όσο και της πενταετίας.
Κύριε Πρόεδρε
     Δοθέντων όλων των παραπάνω καταστάσεων, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σας καλεί να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προστατευθούν τα προσωπικά δεδομένα των μισθωτών, αλλά και να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα της εταιρείας.
    Επιπρόσθετα, επιβάλλεται να δρομολογηθούν τα αυτονόητα, που δεν είναι άλλα από το να προβείτε στις ενέργειες εκείνες (στελέχωση, εξοπλισμός) που θα επιτρέψουν την απρόσκοπτη λειτουργία του τμήματος που ήδη διαθέτει η επιχείρηση, έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι μισθωτοί να εξυπηρετούνται από την υπηρεσία τους και να μην αναγκάζονται να καταφεύγουν όχι μόνο σε δαπανηρές, αλλά και παράνομες λύσεις.
 
Για το Σωματείο Παραγωγής
Ηλεκτρικής Ενέργειας «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» ΔΕΗ Α.Ε
 
Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος  Αδαμίδης                                                Αθανάσιος Μάστορας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: