DEH

DEH

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Απάντηση του Ν. Φωτόπουλου στον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Παναγόπουλο



Σταλινικός δεν υπήρξα ποτέ αντίθετα, οφείλω όμως να δώσω μια απάντηση στον κ. Παναγόπουλο που φέρει τον τίτλο του Προέδρου της ΓΣΕΕ και ασχολείται πως θα με λασπώσει δημόσια «η χειρότερη μορφή σταλινισμού είναι αυτή που υιοθετεί πρακτικές του Γκέμπλς για να επιβιώσει».
Η «διοίκηση Παναγόπουλου»  από την ημέρα που παρέδωσε στα πόδια της κυβέρνησης και της τρόικας τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αντέδρασε μόνο προσχηματικά
σ΄όλες τις επιθέσεις που δέχτηκαν οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι, ενεργεί μόνο σαν συνδικαλιστικός τροχονόμος, για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.
Εκδηλώνει δήθεν  τη διαφωνία της με την αντιλαϊκή πολιτική και κάτω από το τραπέζι οργανώνει προβοκάτσιες που διασπούν και αποπροσανατολίζουν τον αγώνα των εργαζομένων.
Είναι ο «ιδεολογικός μέντορας» του κυβερνητικού συνδικαλισμού, δίνει άλλοθι για πλημμελή αντίδραση των συνδικαλιστών με φαιδρές θεωρίες τύπου κοινωνικού αυτοματισμού και κακόβουλων συμπερασμάτων, ότι η κοινωνία δήθεν συμφωνεί με την κυβερνητική πολιτική, διότι δεν συμμετέχει στις κινητοποιήσεις.
Σαν μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ δεν επεδίωξα να εγκλωβίσω κανέναν, όπως υποστηρίζει ο κ. Παναγόπουλος, αντίθετα κατάθεσα συγκροτημένα τις προτάσεις μου για οργάνωση συλλογικής αντίδρασης υπό της σκέπη της ΓΣΕΕ, στις επιδιώξεις της κλεπτοκρατίας που λυμαίνεται την οικονομία της χώρας και των εργοδοτών «παλιάς κοπής» που αναζητούν το κέρδος στη μείωση του εργατικού και υπαλληλικού κόστους.
Αντίθετα ο κ. Παναγόπουλος κατ’ επάγγελμα και συνειδητά επιδιώκει να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους σε κουλτούρα υποταγής και προσωπικής  συναλλαγής.
Γιάννη, οι εργαζόμενοι αυτές τις δύσκολες ώρες θέλουν πρόεδρο της ΓΣΕΕ,  εσύ εδώ και χρόνια έχεις επιλέξει την προσωπική στρατηγική επιβίωση, έχεις μετεξελιχτεί σε ότι πιο συντηρητικό υπάρχει σήμερα στην ελληνική κοινωνία, η μόνη πράξη ευθύνης που σου έχει απομείνει είναι η παραίτηση σου!

 Νίκος Φωτόπουλος
     Μέλος εκτελεστικής επιτροπή ΓΣΕΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: