DEH

DEH

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΕΔΟΠ / ΔΕΗ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

          Ψηφίστηκε χθές στο θερινό τμήμα της Βουλής ο ακρωτηριασμός της ΔΕΗ.
          Πρόκειται για την δημιουργία μίας άλλης εταιρείας η οποία θα ανήκει πλέον σε κάποιο ιδιώτη Έλληνα ή ξένο παίρνοντας προίκα 2 εκατ. πελάτες, 11 μονάδες παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, 6 ορυχεία και 3000 εργαζόμενους.
          Δυστυχώς αυτό το έγκλημα πραγματοποιήθηκε με 51 μόνο βουλευτές, ενώ χρειάστηκε να γίνουν και αντικαταστάσεις προκειμένου να μην έχει δυσάρεστο τέλος για την συγκυβέρνηση το Εθνικό έγκλημα που διέπραξαν, με την
ψήφιση του νομοσχεδίου για την πώληση της μικρής ΔΕΗ.
          Με την πράξη τους αυτή, ξεπουλάνε τον ορυκτό πλούτο της χώρας, ανεκτίμητης αξίας πολλών δισεκατομμυρίων. Ωστόσο στην συνείδηση τόσο των εργαζομένων στη ΔΕΗ, όσο και της χώρας είναι καταδικαστέοι και θα ηττηθούνε πολιτικά, όπως παγκοσμίως έχει ηττηθεί το δόγμα της νεοφιλελεύθερης άποψης και η ιδεοληψία των αγορών, αφού δημιουργεί καρτέλ και απογειώνει τις τιμές όλων των καταναλωτικών προϊόντων αλλά και των κοινωνικών αγαθών, όπως είναι η Ηλεκτρική ενέργεια.
Απαιτείται εδώ και στο εξής:
·        Δράσεις για να μην ξεχαστεί το έγκλημα αλλά και να ανατραπεί στην πράξη.
·        Νομική διεκδίκηση της ασφαλιστικής μας περιουσίας, ώστε να αποτραπεί η πώληση.
·        Εκ του σύνεγγυς παρακολούθηση για την εξέλιξη του όλου θέματος.


Να είμαστε όλοι σε εγρήγορση γιατί η πώληση της «μικρής ΔΕΗ» θα είναι μία επίπονη διαδικασία η οποία θα έχει διάρκεια και εντάσεις. Στα πολιτικά ζητήματα όλα ανατρέπονται από μέρα σε μέρα και όλα μπορεί να αλλάξουν αρκεί να το θέλουμε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: