DEH

DEH

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Όμως εκτός από εργαζόμενοι είμαστε και πολίτες και αντιμετωπίζουμε την πώληση της ΔΕΗ ως κίνηση που παραχωρεί εθνικό πλούτο



Αποσπάσματα από την συνέντευξη που παραχώρησε ο ΚΑΡΑΛΕΥΘΕΡΗΣ Παντελής στην FREEhttp://cdncache-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png SUNDAY και θα δημοσιευτεί την Κυριακή 13.07.2014

- Πρέπει να θυμίσω ότι ως το 2010 ο λιγνίτης καθυβρίζονταν καθημερινά ως «βρώμικος» για να προωθηθούν οι ΑΠΕ, ενώ σήμερα ουδείς αναφέρεται σε αυτό. Θα είναι σε λίγο η καθαρότερη πηγή ενέργειας!
- Από μια κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού με τα..
χαμηλότερα τιμολόγια στην Ευρώπη θα έχουμε ουσιαστικά δύο ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες δυνητικά θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να μειώσουν τις τιμές!!  Αδυνατώ να καταλάβω ότι υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν κάτι τέτοιο.


- Η χώρα είναι ανεξάρτητη όταν είναι ενεργειακά αυτάρκης,
έχει επάρκεια υδάτινων και λοιπών φυσικών πόρων και η πρωτογενής παραγωγή της μπορεί να θρέψει τον πληθυσμό της. Αν αυτά δεν τα έχεις, είσαι εξαρτημένος από εισαγωγές και δημιουργούνται άλλες εξαρτήσεις. Εγώ ως ριζοσπάστης δεξιός αυτό γνωρίζω και έχω ως ιδεολογία. 

 - Αυτά δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου. Στα Παγκόσμια Συνέδρια των Ορύχων τα έμαθα και στην Κομισιόν όπου συμμετείχα για λίγα χρόνια ως εκπρόσωπος εργαζομένων. Κυρίως από στελέχη της ΔΕΗ που σας βεβαιώ ότι είναι εξαιρετικοί επιστήμονες. Αυτά τα έλεγα από το 2000 όπως και για την ανάγκη νέας μονάδας λιγνίτη της Πτολεμαίδας 5. Τότε με έλεγαν τρελό.

- Όμως εκτός από εργαζόμενοι είμαστε και πολίτες και αντιμετωπίζουμε την πώληση της ΔΕΗ ως κίνηση που παραχωρεί εθνικό πλούτο. Κυρίως,  όσοι προερχόμαστε από τη Δυτική Μακεδονία, όπου η απεργία πέρασε στις τοπικές κοινωνίες. Από τον Περιφερειάρχη, ως τους απλούς πολίτες και την εκκλησία. Δεν πάθαμε ομαδική παράκρουση.

 - Ένας καλός επενδυτής δεν θα επενδύσει εύκολα σε αυτή τη χώρα: οι κακομαθημένοι κρατικοδίαιτοι Έλληνες επενδυτές θα βάλουν πολλά προσκόμματα, αν δεν συμμετέχουν με τους δικούς τους όρους σε αυτή την επένδυση.

- Οι ιδιώτες να αναλάβουν αναλογικά τις υποχρεώσεις αποκατάστασης όλων των εδαφών ενώ οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν αν θα παραμείνουν στη ΔΕΗ ή θα συνεχίσουν με τον ιδιώτη και το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και για τους καταναλωτές. 


To πλήρες κείμενο στη FREEhttp://cdncache-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png SUNDAYhttp://cdncache-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png που θα κυκλοφορήσει την ΚΥΡΙΑΚΗ 13.07.2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια: