DEH

DEH

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Αντίθετο στη διατήρηση του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ το ΙΝΚΑ

 
Tην αντίθεσή της εκφράζει η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος- ΙΝΚΑ στη διατήρηση του ΕΕΤΗΔΕ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Υπενθυμίζει ότι προσέβαλε το "χαράτσι" της ΔΕΗ στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο με την 1011/12 απόφασή του δέχτηκε ότι δεν μπορεί να συνδέεται το ΕΕΤΗΔΕ με την πληρωμή της ΔΕΗ, ούτε να διακόπτεται το ρεύμα του καταναλωτή που δεν πληρώνει το χαράτσι.

Όπως αναφέρει το ΙΝΚΑ το κράτος έχει προσφύγει στον Άρειο Πάγο και ζητά να διακόπτεται το ρεύμα, όταν δεν πληρώνεται το "χαράτσι". Ως εκ τούτου, το ΙΝΚΑ ενημερώνει ότι λόγω οικονομικής αδυναμίας ίσως να μην μπορέσει να παραστεί με δικηγόρο στη συζήτηση για το ίδιο θέμα στον Άρειο Πάγο και ζητά την οικονομική συνδρομή των πολιτών για τα έξοδα της δίκης. Σημειώνει δε ότι "είναι βασικό μαζί με τις κινητοποιήσεις των Πολιτών-Καταναλωτών να υπάρχουν και οι δικαστικές ενέργειες" και παράλληλα καλεί τους πολίτες την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 και ώρα 9 το πρωί στον Άρειο Πάγο, επί της οδού Λ. Αλεξάνδρας, για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: