DEH

DEH

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ


Τα γραφεία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τουςΒουλευτές Δημήτρη Παπαδημούλη, Θανάση Πετράκο και Ευγενία Ουζουνίδου. Κατά τη συνάντηση με τα μέλη του προεδρείου της Ομοσπονδίας το θέμα που κυριάρχησε ήταν η κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας «Πτολεμαϊδα V», μιας σημαντικής επένδυσης για τη ΔΕΗ, τη Δυτική Μακεδονία αλλά και την Εθνική Οικονομία.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ υποδεχόμενος την αντιπροσωπεία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισήμανε τη διαρκή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στους αγώνες των
εργαζομένων της ΔΕΗ που –όπως είπε χαρακτηριστικά – «μας δίνουν δύναμη και κουράγιο».
Στη συνάντηση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τα μέλη του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έγινε διεξοδική συζήτηση για όλα τα θέματα που αφορούν στον Τομέα της Ηλεκτρικής Ενέργειας, για ορισμένα εκ των οποίων μάλιστα οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύουν να αναπτύξουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του Κοινοβουλίου.
Ειδικότερα, ήταν κοινή η θέση κατά της ιδιωτικοποίησης της Επιχείρησης και πως δεν πρέπει να υπάρξει κανενός είδους τεμαχισμός ή πώλησης μονάδων της ΔΕΗ. Ακόμα, στη συζήτηση διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων και σε μια σειρά άλλα θέματα όπως το ζήτημα του «Μηχανισμού ανάκτησης μεταβλητού κόστους», που επιτρέπει στους κατόχους μονάδων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος να κερδοσκοπούν σε βάρος της ΔΕΗ χωρίς να αναλαμβάνουν κανένα απολύτως ρίσκο, την απόφαση της ΡΑΕ με την οποία η ΔΕΗ υποχρεώνεται να πουλά επί ζημία ρεύμα στην εταιρία «Αλουμίνιον της Ελλάδος» καθώς και στις πολιτικές των κυβερνήσεων που εμπόδισαν την ανάπτυξη της ΔΕΗ στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Οι δυο πλευρές συμφώνησαν ακόμα στο άδικο των αυξήσεων στα τιμολόγια του ρεύματος αλλά και στο ότι η ΔΕΗ δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός.
Αναφορικά με την κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας «Πτολεμαϊδα V», ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλης διευκρίνισε πως από τη στιγμή που δεν εντοπίζεται πρόβλημα στη σχετική σύμβαση είναι ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή της γιατί θα ενδυναμώσει τη ΔΕΗ, θα συμβάλει στην αξιοποίηση του εγχώριου λιγνίτη και θα προσφέρει απασχόληση στη Δυτική Μακεδονία, μια περιοχή με πολύ μεγάλα ποσοστά ανεργίας.
Από την πλευρά της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ τονίστηκε επίσης η τεράστια έλλειψη εργατοτεχνικού και διοικητικού προσωπικού στη ΔΕΗ ,η οποία διαλύει την επιχείρηση, και για το λόγο αυτό ζητήθηκε από την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηριχθεί το αίτημα της Ομοσπονδίας για την άμεση απεμπλοκή της ΔΕΗ από την εγκληματική απόφαση «5 συνταξιοδοτήσεις – 1 πρόσληψη». Υπογραμμίστηκε δε ότι είναι ανεπίτρεπτο την ώρα που η ανεργία έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις στη χώρα μας να γίνεται έστω και μια ώρα υπερωρίας , εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: