DEH

DEH

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Η ΔΕΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ
Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V
 
Οι παραπάνω φράσεις αποτυπώνουν τα δύο κύρια ζητήματα που μεταξύ άλλων έθεσε το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στον Υφυπουργό Ενέργειας κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου κατά την επίσημη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του την Παρασκευή 1η Μαρτίου.
Το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ως πρώτο και κύριο θέμα έθεσε τηνΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή της μονάδας ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑV επισημαίνοντας στον κ. Υφυπουργό ότι η οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη θα βαρύνει αποκλειστικά τον ίδιο και την κυβέρνηση ως απόλυτα υπαίτιους.
Επεσήμανε, επίσης, στον κ. Υφυπουργό ότι, εάν μετά τις δόλιες
μεθοδεύσεις των συμφερόντων που με λύσσα πολεμούν για την ακύρωση κατασκευής της μονάδας ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V, υπάρξει αλλαγή στην ήδη ανακοινωθείσα ημερομηνία υπογραφής σύμβασης κατασκευής της, το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θα συνεδριάσει εκτάκτως με εισήγηση την άμεση έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων.
Σε σχέση με τα υπόλοιπα ζητήματα και αφού ο κ. Υφυπουργός επιβεβαίωσε τα σενάρια περί τεμαχισμού της ΔΕΗ και τη δημιουργία μιας «μικρής ΔΕΗ» που θα οδεύσει στα χέρια των σύγχρονων αποικιοκρατών, το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ κατέστησε απολύτως σαφές ότι για να το καταφέρει αυτό θα χρειαστεί να περάσει πολλά, πάρα πολλά εμπόδια. Κυρίως θα πρέπει να νικήσει τόσο τους εργαζόμενους της ΔΕΗ όσο και τον ελληνικό λαό που θα είναι σύμμαχος στον αγώνα κατά του ξεπουλήματος της επιχείρησής του.
Εκτός όμως των δύο αυτών βασικών θεμάτων, το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για μια φορά ακόμα κατήγγειλε
το σκάνδαλο των σκανδάλων. Την αρπαχτή, την κομπίνα που έχει στηθεί σε βάρος της ΔΕΗ και που ακούει στο όνομα «Μηχανισμός ανάκτησης μεταβλητού κόστους +10%. Κομπίνα που δίνει την δυνατότητα στους κατόχους μονάδων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος να κερδοσκοπούν σε βάρος της ΔΕΗ χωρίς να αναλαμβάνουν κανένα απολύτως ρίσκο.
την στημένη και κατάπτυστη απόφαση της ΡΑΕ, η οποία ξεδιάντροπα δουλεύει για λογαριασμό της ΑτΕ, που αναγκάζει τη ΔΕΗ, την ώρα που το μέσο ανταγωνιστικό της κόστος ανέρχεται στα 72,71 €/mwh και η μέση ανταγωνιστική χρέωση που αντιστοιχεί στις μεταλλουργικές βιομηχανίες είναι 62 €/mwh, να της δίνει το ρεύμα δωρεάν χρεώνοντας το (επί ζημία) με42 €/mwh!!
το απαράδεκτο και άδικο των αυξήσεων ηλεκτρικού ρεύματος.
 το ότι το Ελληνικό Δημόσιο εξακολουθεί να είναι ο χειρότερος κακοπληρωτής χρωστώντας πάνω από 169,4 εκ. €.
 το ότι η ΑτΕ εξακολουθεί να είναι μπαταχτσής χρωστώντας ανενόχλητη πάνω από 124,9 εκ.€.
Επιπροσθέτως, το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κατήγγειλε το έγκλημα που εξακολουθεί να γίνεται στον τομέα των ΑΠΕ όπου η ΔΕΗ, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, από πρωτοπόρος βρέθηκε να είναι όχι απλά ουραγός αλλά εκτός παιχνιδιού.
Εκτός όλων των άλλων, επισήμανε την τεράστια έλλειψη εργατοτεχνικού και διοικητικού προσωπικού που καθημερινά διαλύει την επιχείρηση και ζήτησε την άμεση απεμπλοκή της ΔΕΗ από την εγκληματική απόφαση «5συνταξιοδοτήσεις – 1 πρόσληψη». Τόνισε δε ότι είναι ανεπίτρεπτο την ώρα που η ανεργία θερίζει την ελληνική κοινωνία να γίνεται έστω και μια ώρα υπερωρίας εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ζήτησε για μια φορά ακόμα από τον κ.Υφυπουργό να προχωρήσει την τροπολογία που θα άρει την απαγόρευση των μετακινήσεων (μεταθέσεις) στον Όμιλο ΔΕΗ.
Τέλος, ζήτησε να μη γίνεται καμία διακοπή ρεύματος στα σπίτια φτωχών και άνεργων συνανθρώπων μας και να πάψει επιτέλους η ΔΕΗ, που άλλος είναι ο ρόλος και ο σκοπός της, να χρησιμοποιείται ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός.
Ο κ. Υφυπουργός αφού επιφυλάχθηκε να απαντήσει στα περισσότερα απ’ όσα η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κατήγγειλε και αφού ομολόγησε ότι τα όποια χρήματα από την σχεδιαζόμενη πώληση (ξεπούλημα) της ΔΕΗ θα πάνε στους δανειστές και χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο της μετοχοποίησης του ΑΔΜΗΕ, είπε ότι τις άμεσες επόμενες εβδομάδες θα γίνει νέα συνάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: