DEH

DEH

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Ερώτηση της Ραχήλ Μακρή για τις αποδοχές στελεχών και μελών του Δ.Σ. της ΔΕΗ

Ερώτηση προς τον Υπουργό ΠΕΚΑ κατέθεσε η Βουλευτής Κοζάνης και υπεύθυνη τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης ενέργειας με την οποία ζητά να γίνουν γνωστές οι αποδοχές των στελεχών και των μελών του Δ.Σ. της ΔΕΗ ΑΕ, όπως επίσης και την πολιτική της σε θέματα μισθοδοσίας. Παράλληλα, ζητείται να διευκρινιστεί εάν υπάρχει η πρόθεση καταβολής αποζημίωσης μέσω της αστικής ευθύνης για πρώην στελέχη που διώκονται ποινικώς για κακοδιαχείριση και λανθασμένες ενέργειες εις βάρος της εταιρείας.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
ΜΑΚΡΗ ΡΑΧΗΛ
Βουλευτής Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ – ΑΚΕ
ΠΡΟΣ τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
ΘΕΜΑ: «Μισθοδοσίες μελών Διοικητικού συμβουλίου, στελεχών και διευθυντών της ΔΕΗ – Αστικές ευθύνες για
υποθέσεις τυχόν κακοδιαχείρισης από πρώην στελέχη»
Καθώς οι ανισότητες στη μισθοδοσία μεταξύ ανώτατων, ανώτερων και υπόλοιπων στελεχών στη ΔΕΗ προκαλεί εύλογα ερωτηματικά, το Υπουργείο ΠΕΚΑ οφείλει να διευκρινίσει το ακριβές ποσό με το οποίο μισθοδοτείται καθεμία εκ των ανωτέρω κατηγοριών εργαζομένων. Παράλληλα, την ώρα που οι απλοί εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου αποζημιώνονται με ευτελή ποσά, τα ανώτατα διευθυντικά στελέχη απολαμβάνουν προνομίων και υψηλών μισθών απαγορευτικών για την σημερινή οικονομική συγκυρία. Σε πολλές των περιπτώσεων, η λειτουργία της επιχείρησης έχει ζημιωθεί εντόνως από λανθασμένες πολιτικές των στελεχών, κάτι το οποίο διακρίνουμε και μετά τις ποινικές διώξεις του πρώην Προέδρου και Διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης, κ. Τάκη Αθανασόπουλου, του κ. Μέργου κ.α.
Η επιχείρηση κατέβαλε αστρονομικά ποσά για τα συγκεκριμένα στελέχη, την ώρα που τα οικονομικά της δεδομένα κατέρρεαν, η ρευστότητα ήταν ανεπαρκή και οι λάθος χειρισμοί κόστιζαν στην επιχείρηση πολλά εκατομμύρια Ευρώ.
 
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
  1. Ποια είναι η μηνιαία μισθοδοσία του Διευθύνοντος συμβούλου, της αναπληρώτριας Διευθύνουσας συμβούλου και των μελών του Διοικητικού συμβουλίου;
  2. Ποια είναι τα επιπλέον προνόμια που απολαμβάνουν τα παραπάνω στελέχη;
  3. Πως προτίθεται η ΔΕΗ να διεκδικήσει αποζημίωση από τυχόν βλάβες που έχουν προκληθεί από πράξεις ή παραλείψεις των απερχόμενων στελεχών που σήμερα ελέγχονται ποινικά από την Δικαιοσύνη;
  4. Ποια είναι η πολιτική της επιχείρησης για τη διαμόρφωση των μισθών των ανώτατων στελεχών;
Επίσης, ζητείται να κατατεθούν τα παρακάτω έγγραφα:
  1. Συμβάσεις μεταξύ της επιχείρησης και των ανώτατων στελεχών

Δεν υπάρχουν σχόλια: