DEH

DEH

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Προκλητικές αποζημιώσεις χιλιάδων ευρώ για αποσπασμένους στην Κρήτη - Η ΔΕΗ επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ

Με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώθηκε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του flashnews.gr για τις υπέρογκες αποζημιώσεις εργαζομένων της ΔΕΗ, οι οποίοι βρίσκονται...
αποσπασμένοι -μέχρι και σήμερα - στην Κρήτη.

Η διοίκηση της ΔΕΗ, δια μέσου του Υπουργείου Περιβάλλοντος απάντησε στο ρεπορτάζ και κατ' επέκταση στην παρέμβαση του Ηρακλειώτη βουλευτή Λ. Αυγενάκη ο οποίος έφερε το θέμα στη Βουλή. 

Με την απάντηση της η επιχείρηση επιβεβαιώνει το ύψος των αμοιβών των εργαζομένων οι οποίες φτάνουν περίπου στις 5000 (!) ευρώ μηνιαίως. Συγκεκριμένα η απάντηση μεταξύ άλλων αναφέρει :

''Στην προκειμένη περίπτωση η εκτός έδρας μετακινήσεις πέντε μισθωτών των Κλάδων ΑΗΣ Μεγαλόπολης κάλυψαν επιτακτικές ανάγκες του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων, ενός από τους Σταθμούς βάσης του συστήματος της Κρήτης, σε βασικές θέσεις εργασίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και ειδικότερα κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. 

Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση Διευθύνοντος Συμβούλου 87/2012 που εκδόθηκε προς υλοποίηση της με αριθ. Υ.Α. 2/36916/03.05.2012, το ποσό της ημερήσιας αποζημίωσης έχει καθοριστεί σε 50€ ανεξάρτητα από τη θέση και το βαθμό του μετακινούμενου και καταβάλλεται με την προσκόμιση παραστατικών εξόδων που σχετίζονται με την εκτός έδρας μετακίνηση.

Το ύψος της δαπάνης διανυκτέρευσης για την Κατηγορία των αναφερόμενων στην επερώτηση μισθωτών έχει καθοριστεί κατ’ ανώτατο όριο σε 50 ευρώ το οποίο προσαυξάνεται κατά 20% κατά τη θερινή περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου. Καταβάλλεται στον μετακινούμενο, μόνο με την προσκόμιση δελτίου παροχής υπηρεσιών της ξενοδοχειακής μονάδας, πανσιόν ή ενοικιαζόμενου δωματίου στο οποίο διέμενε.''

Όπως φάνηκε όμως και από την απάντηση το θέμα δεν είχε εξαντληθεί εδώ. Ψάξαμε και βρήκαμε την Υπουργική Απόφαση που επικαλείται η ΔΕΗ και με έκπληξη διαπιστώσαμε πως οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι αμείβονται με την χαμηλότερη αποζημίωση. Διαβάστε τι αναφέρει η Υ.Α. :

''Το ύψος της δαπάνης διανυκτέρευσης, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία οι προαναφερόμενοι δικαιούχοι εντάσσονται, ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο ως εξής :

Α. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΙΙ μέχρι 80 €
Β. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΙΙΙ μέχρι 65 €
Γ. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΙV μέχρι 50 € ''

Με λίγα λόγια οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ που εντάσσονται στην κατηγορία Α. του παραπάνω πίνακα κοστίζουν 80 ευρώ την ημέρα και τους θερινούς μήνες 96 ευρώ. 

Σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν δικαιούχοι οι οποίοι αποζημιώνονται μόνο για διανυκτερεύσεις μηνιαίως με περίπου 3000 ευρώ, εκτός τον μισθό τους και βέβαια τα 1500 ευρώ για το ''εκτός έδρας''. Σύμφωνα πάντως με την Διοίκηση της Επιχείρησης έχει ζητήσει επανειλημμένως την πρόσληψη προσωπικού χωρίς να έχει γίνει δεκτό το αίτημα της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: