DEH

DEH

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Νέα συνδικαλιστική κίνηση στελεχών της ΓΣΕΕ που πρόσκειντο στο ΠΑΣΟΚ. Ανάμεσά τους ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος ΦωτόπουλοςΤη δημιουργία νέας συνδικαλιστικής κίνησης, εν όψει του επικείμενου 35ου συνεδρίου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος, εξήγγειλαν συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΣΕΕ και κλαδικών ομοσπονδιών, που έως σήμερα ήταν προσκείμενα στην ΠΑΣΚΕ.

Ανάμεσά τους, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος και η πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας Στάβυ Σαλουφάκου.

Η νέα παράταξη έχει τον τίτλο «Εμείς» (Ενωτικό Μέτωπο Εργατικών Ισχυρών Συνδικάτων), ενώ στη διακήρυξή της υποστηρίζει ότι είναι «κομματικά αυτόνομη και ιδεολογικά ανεξάρτητη, προερχόμενη από το δημοκρατικό κίνημα με όραμα μια σύγχρονη σοσιαλιστική κοινωνία».

Στην ίδια διακήρυξη ασκείται κριτική στη σημερινή ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος, ενώ καταγγέλλονται «φαινόμενα συντεχνιακού, γραφειοκρατικού και κομματικού συνδικαλισμού, που έχουν ξεπεραστεί από τα γεγονότα και από την ιστορία».
Η διακήρυξη εγκρίθηκε σε διάσκεψη στη Χαλκίδα, στην οποία συμμετείχαν οι 38 από τους 450 εκλέκτορες, που συγκροτούν το σώμα του 35ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Στην ίδια συνδιάσκεψη εξελέγη η προσωρινή συντονιστική επιτροπή της παράταξης.
Στη συντονιστική επιτροπή συμμετέχουν τα μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ, Μιχάλης Κουρουτός πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ), Στάβυ Σαλουφάκου πρόεδρος ΕΚΑ, Μεταξία Στεκουλέα και Νίκος Φωτόπουλος πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Ακόμη, ο Νίκος Ορφανός, πρώην μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στα Πετρελαιοειδή, ο Νίκος Κουλουμπαρίτσης, μέλος του ΔΣ του συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ και ο Στέφανος Μπασινάς, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: