DEH

DEH

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Η συμπαράσταση του…3%!

genop
Όλη μέρα χθες και προχθές, όλα τα μέσα, για λόγους πληρότητας του απεργιακού ρεπορτάζ, αναφέρονταν και στην «πανελλαδική» απεργία που προκήρυξε η ΓΕΝΟΠ, ως συμπαράσταση στους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς.
Αυτή λοιπόν η πανελλαδική απεργία, που αφορά περίπου 22.000 εργαζόμενους, είχε συμμετοχή γύρω στο 3%. Δεν πρόκειται να σχολιάσουμε το χαμηλό ποσοστό. Λέμε πάλι καλά, γιατί στις προηγούμενες συνεχόμενες 48ωρες, η συμμετοχή κυμαίνονταν γύρω στο 1,5%, σύμφωνα με τους ίδιους του συνδικαλιστές.
Υπολογίζουμε ότι στο διπλασιασμό του ποσοστού συμμετοχής από το 1,5 στο 3%, συνέβαλαν αποφασιστικά με τη συμμετοχή τους στην απεργία οι ίδιοι οι συνδικαλιστές. Πως το συμπεραίνουμε; Απλώς ο πρόεδρος ενός από τα μεγαλύτερα σωματεία της ΔΕΗ, με έγγραφό του προς τη διοίκηση της ΓΕΝΟΠ ζήτησε να παραπεμφθούν στο πειθαρχικό συμβούλιο συνδικαλιστικά στελέχη τα οποία στις προηγούμενες «πανελλαδικές» είχαν ψηφίσει υπέρ, αλλά…δεν απέργησαν.
Αντίθετα υπήρξαν συνδικαλιστές που «μπήκαν» στην τελευταία απεργία, αλλά επειδή ποτέ δεν συγκλήθηκε απεργιακή επιτροπή και δεν αποφασίστηκε λήξη της απεργία, συνέχισαν να χάνουν μεροκάματα.
Μετά από αυτά, ας βγάλει ο αναγνώστης τα συμπεράσματά του για το τι σημαίνει πανελλαδική απεργία από τη ΓΕΝΟΠ, ιδίως όταν την προκηρύσσει ο πρόεδρός της για να παίζει στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα.

Read more: http://rizopoulospost.com/h-simparastash-tou-3/#ixzz2JviaNsZw

Δεν υπάρχουν σχόλια: