DEH

DEH

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Επιστολή του Σωματείου “Σπάρτακος” προς τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με θέμα «Ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε.»

Συνάδελφοι του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, μεταφέροντας τη φωνή των χιλιάδων εργαζομένων που εκπροσωπεί, σε συνέχεια της σχετικής Επιστολής του προς τον Πρόεδρο της ΔΕΗ (12.2.2013/4695, αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους καθυστερούν οι διαδικασίες ανάδειξης των εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ. της Επιχείρησης), αλλά και την ώρα που στην απαντητική επιστολή της προς το Σωματείο μας η ίδια η ΓΔ/ΑΝΠ επισημαίνει ότι «η συμμετοχή των εκπροσώπων των εργαζομένων στο ανώτατο εταιρικό συλλογικό όργανο διοίκησης, εξακολουθεί να αποτελεί τόσο βούληση της Διοίκησης της Εταιρίας όσο και σταθερή επιλογή της»- με την παρούσα καλεί τη ΓΕΝΟΠ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην είναι αυτή που θα
χρεωθεί τυχόν αποκλεισμό της εκπροσώπησης στο Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε.
Πιο συγκεκριμένα, για χρονικό διάστημα άνω των δύο μηνών (από τις 21.12.2012), η Γενική Διεύθυνση της ΔΕΗ Α.Ε. με σχετικό έγγραφό της (Γρ.Δ/4245/21.12.12) σας ενημέρωνε (ως την πλέον ΑΣΟΠ της ΔΕΗ Α.Ε.) «για την επερχόμενη λήξη της θητείας των δύο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης που αναδείχτηκαν ως εκπρόσωποι των εργαζομένων» προκειμένου στη συνέχεια «η ΓΕΝΟΠ να κινήσει τις σχετικές διαδικασίες εκλογής, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις».
Δυστυχώς, η για μια ακόμα φορά διαπιστωμένη ολιγωρία της ΓΕΝΟΠ, ειδικά για ένα τέτοιο μείζονος σημασίας θέμα, οδηγεί σε δυσάρεστες καταστάσεις, καθώς –με την τροπή που έχουν λάβει τα πράγματα υπ’ ευθύνη της ΓΕΝΟΠ- οι εργαζόμενοι από 1η Μαρτίου δεν θα έχουν εκπροσώπηση στο ΔΣ της εταιρείας, την ώρα μάλιστα που είναι ανοιχτά μείζονος σημασίας θέματα, όπως αυτό των αποκρατικοποιήσεων και της πώλησης παγίων (σενάρια μικρής ΔΕΗ).
Οι ευθύνες που βαραίνουν τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, που ελαφρά τη καρδία άφησε δύο ολόκληρους μήνες να κυλήσουν χωρίς καμία ενέργεια προς την κατεύθυνση της προετοιμασίας και εκλογής των μελών που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στην εταιρία, εννοείται πως είναι τεράστιες. Η αδράνεια της Ομοσπονδίας επί του θέματος, δυστυχώς δημιούργησε και εξακολουθεί να δημιουργεί προϋποθέσεις για αποδυνάμωση της φωνής των εργαζομένων, την ώρα που διατείνεται ότι η φωνή αυτή θα πρέπει να είναι δυνατή και ενωμένη.
Συνάδελφοι του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ την ύστατη (κυριολεκτικώς) τούτη ώρα, σας καλεί να αναλάβετε την υποχρέωση που έχετε και να κάνετε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να αποσοβηθούν τα χειρότερα. Προκειμένου να πραγματοποιηθούν και να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι εκλογικές διαδικασίες, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να μην βρεθούν εκτεθειμένοι και έρμαια των εξελίξεων, στις οποίες πλέον δεν θα έχουν κανέναν λόγο και καμία συμμετοχή.
Για το Σωματείο Παραγωγής
Ηλεκτρικής Ενέργειας ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Γιώργος Αδαμίδης Αθανάσιος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια: