DEH

DEH

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ενημέρωση για εφάπαξ συνταξιούχων ΔΕΗ (από Ραφαήλ Μεβοράχ)

Συνάδελφοι,ες συνταξιούχοι της ΔΕΗ
Σε σημερινή συνάντηση που είχαμε με τον Πρόεδρο του ΤΑΥΤΕΚΩ, παρουσία και της κ. Δροσάτου πληροφορηθήκαμε ότι ούτε και σήμερα εκταμιεύτηκαν τα 60.000.000 για καταβολή του εφάπαξ στους επόμενους δικαιούχους.

Δεν μπορούσε κανείς να μας δώσει πειστική απάντηση για την καθυστέρηση αυτή. Κάτι για κωδικούς μας έλεγαν, αλλά ούτε και οι ίδιοι μπορούσαν να προσδιορίσουν ακριβώς τι συμβαίνει.
Το σημαντικώτερο όμως είναι ότι ακόμα και για το θέμα της
δημοσιοποίησης του καταλόγου με τη σειρά προτεραιότητας για καταβολή του εφάπαξ, μας εδήλωσαν, παραθέτοντας προφορικά επιχειρήματα που εκπορεύονται δήθεν από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ( χωρίς να μας δείξουν κανένα σχετικό έγγραφο), ότι απαγορεύεται να δημοσιοποιηθεί στο διαδίκτυο ο εν λόγω κατάλογος. Όταν όμως αναφέραμε την περίπτωσή μου (περίπτωση Ραφαήλ Μεβοράχ) για την οποία εκδόθηκε γνωμάτευση της Αρχής, εντολή της κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών, ακόμα και γνωμάτευση της ίδιας της Νομικής Υπηρεσίας του ΤΑΥΤΕΚΩ, μας απάντησαν ότι οι αιτούντες συνταξιούχοι ως άτομα έχουν ένομο συμφέρον (ίδιο ακριβώς με του Μεβοράχ) για πρόσβαση σε απλά προσωπικά δεδομένα όπως είναι το ονοματεπώνυμο του συνταξιούχου, η ημερομηνία παραίτησης για συνταξιοδότηση και το στοιχείο της υπηρεσίας που τον ενδιαφέρουν , όπως είναι η ημερομηνία έκδοσης οριστικής απόφασης κύριας σύνταξης και η ημερομηνία έκδοσης της οριστικής απόφασης του εφάπαξ ( στην συγκεκριμένη περίπτωση η σειρά προτεραιότητας για καταβολή του εφάπαξ).
Συνάδελφοι, ες
Είναι πλέον πασιφανές ότι κάτι πονηρό κρύβεται πίσω από αυτή την πεισματική άρνηση για πλήρη διαφάνεια στην σειρά καταβολής του εφάπαξ, διότι, το να σου λένε τον αριθμό τον δικό σου για καταβολή του εφάπαξ δεν σε κατοχυρώνει για τίποτα.

Το σημαντικό είναι να γνωρίζεις ποιοί προηγούνται στον κατάλογο από σένα και αν έγινε “σωστά” η κατάταξη βάσει του πρωτοκόλλου και της ημερομηνίας αίτησης αποχώρησης, θέμα για το οποίο αγωνιστήκαμε με νύχια και με δόντια ( ένα μήνα κατάληψη του ασφαλιστικού της Μυλλέρου κ.λ.π.) για να το κατοχυρώσουμε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Εν κατακλείδι μπορώ πλέον ανεπιφύλακτα να βγάλω το συμπέρασμα ότι κάποιοι συγκεκριμένοι υπηρεσιακοί παράγοντες και όχι μόνο, δεν θέλουν να “βγουν τα άπλυτα στη φόρα”.
Προς το σκοπό να σπάσουμε το απόστημα που για χρόνια λυμαίνεται το ασφαλιστικό μας, σας καλώ να υποβάλλει ο καθένας χωριστά ΑΙΤΗΣΗ στο ΤΑΥΤΕΚΩ βάσει του υποδείγματος που σας παραθέτω παρακάτω. Η σωρεία των ατομικών αιτήσεων που θα τους κατακλύσει και κυρίως η υποχρέωση χορήγησης των αιτούμενων στοιχείων, θα τους δημιουργήσει τέτοιο πανικό και όγκο γραφειοκρατικό που θα τους αναγκάσουν να δημοσιοποιήσουν τον κατάλογο. Ακολουθεί ως συνημμένο το υπόδειγμα της αίτησης. Τα στοιχεία που αναφέρω σε αυτήν ( γνωματεύσεις κ.λ.π.) τα έχω στην κατοχή μου και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου. Συναδελφικά, Ραφαήλ, 6932609298 .

Δεν υπάρχουν σχόλια: