DEH

DEH

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Πάνος Καμμένος: «Η Δυτική Μακεδονία δέχεται μια πρωτοφανής επίθεση-Έχουν βάλει σαν στόχο τη ΔΕΗ-Θέλουν «ερήμωση» της περιοχής» (φωτογραφίες και VIDEO 10 λεπτών από τη Συνέντευξη Τύπου)


kammenos-kozani (3)«Επιλέξαμε τη Δυτική Μακεδονία , επιλέξαμε την Κοζάνη, για να κάνουμε το προσυνέδριο για την ενέργεια, γιατί εδώ χτυπάει η καρδιά της ενέργειας .Εαν αποφασίσει να κατεβάσει τους διακόπτες δεν θα υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα σε όλη την Ελλάδα. Απο εδώ πρέπει να περάσει ένα μήνυμα προς όλους τους Έλληνες: Έχουν βάλει σαν στόχο της ΔΕΗ«, επεσήμανε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στα μεγάλης αξίας αποθέματα λιγνίτη στην περιοχή και στην αντίστοιχα χαμηλή τιμή εισόδου της ΔΕΗ στο χρηματιστήριο. Έκανε λόγο για «επίθεση¨ από συμφέροντα των «εθνικών δανειστών» αλλά και ντόπια συμφέροντα, οπως και επιχειρηματικά, πάνω στην ενέργεια, η οποία, όπως τόνισε, είναι ο στόχος του μνημονίου.
Επανέλαβε ότι στοχος είναι η Εθνική ανεξαρτησία και η ακεραιότητα της χώρας, ενώ χαρακτήρισε ότι γίνεται μια «επιθεση στη Δυτική Μακεδονία», με την κατάργηση φορέων όπως το Πανεπιστήμιο αφού θα μείνει η Δυτική μακεδονία ως η μόνη περιφέρεια χωρις πανεπιστήμιο, την υποβάθμιση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, την αύξηση της ανεργίας, τη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας στη ΔΕΗ, το κλείσιμο
υπηρεσιών όπως ΙΚΑ, Εφορίες, Τελωνείο, ΟΑΕΕ, ενώ ταυτόχρονα δεν προχωράει η μονάδα Πτολεμαΐδα 5. «Αυτή η επίθεση που δέχεται η δυτική Μακεδονία είναι πρωτοφανής σε όλη την Ελλάδα», τόνισε. «Λες και θέλουν να ερημώσουν την περιοχή και εδώ να μη συνεχίσουν να ζουν άνθρωποι».
Αναφέρθηκε στην χθεσινοβραδινή παρουσία του στους συνεταιρισμούς Βελβεντού και στο υγιές παράδειγμα τους, ενώ λίγο αργότερα χαρακτήρισε την ενέργεια ως «το κομβικό σημείο για να ξεπεράσουμε την κρίση.
Αναφερθηκε στην παρουσία των ΑΝΕΛ στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ μίλησε με πολύ θετικά λόγια για τον Παναγιώτη Πλακεντά, συντονιστή των ΑΝΕΛ. Μίλησε για το ενδεχόμενο δημιουργίας στρατοπέδου μεταναστών στην περιοχή, συνδεόντάς την πρόταση που υπάρχει για δημιουργία ειδικής οικονομικής ζώνης στην περιοχή, όπως τόνισε, κάτι με το οποίο αντιτάχθηκε.
Μίλησε για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, τον αγώνα που κάνουν αλλά και το μισθολόγιό τους, αντιτάχθηκε στα όσα λέγονται περί «ρετιρέ» και αναφέρθηκε στη χθεσινή συνάντηση με τους εκπροσώπους των σωματείων.
Τέλος αναφέθηκε και στο ζήτημα της οικονομίας αλλά και στο αποτέλεσμα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, λέγοντας δεικτικά ότι: » ότι ο Αντώνης Σαμαράς πήγε στις Βρυξέλλες ξυρισμένος και βγήκε αξύριστος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: