DEH

DEH

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΡΑΛΕΥΘΕΡΗ - ΑΔΑΜ & ΜΑΝΕ. Ο Φωτόπουλος να εξακριβώσει αν ισχύει κάτι τέτοιο


Δημοσιεύματα/απαντήσεις που τις τελευταίες μέρες είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στο πρόσωπό μου -με αφορμή πράγματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου στον τηλεοπτικό σταθμό FLASH την Πέμπτη 31/1/2013- με αναγκάζουν να απευθύνω με τη σειρά μου διευκρινιστικές δηλώσεις, ευελπιστώντας ότι κατόπιν αυτών, το θέμα θα λάβει την έκβαση που του αρμόζει, ξεφεύγοντας από τη «λανθασμένη τροπή» που έχει αυτή την ώρα.

Την ώρα δηλαδή, που με προσωπική μου επιστολή-καταγγελία προς τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ έχω ζητήσει (από τις 25 Ιανουαρίου) την «Παραπομπή στο άρθρο 71 (πειθαρχικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας), συνδικαλιστικών στελεχών του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, ¨ στελεχών  ¨, που ενώ ψήφισαν υπέρ των κινητοποιήσεων, ΔΕΝ ΑΠΗΡΓΗΣΑΝ ! ! !»

    Όπως ανέφερα και στην εν λόγω επιστολή,  «Ως πρόεδρος του
Σωματείου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨, που έχω την τιμή να εκπροσωπώ χιλιάδες εργαζόμενους στη ΔΕΗ ΑΕ και σεβόμενος την ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος», κινήθηκα και έπραξα με τον ενδεδειγμένο τρόπο, που δεν είναι άλλος από το να απευθυνθώ και να ζητήσω την παρέμβαση των αρμόδιων οργάνων.

Με λυπεί και με προκαταβάλλει το γεγονός ότι οι απαντήσεις (τόσο των συναδέλφων Καραλευθέρη και Αδάμ όσο και Μανέ) επικεντρώνονται αποκλειστικά στα όσα ακούστηκαν στην τηλεοπτική συνέντευξη, ενώ κανένας τους δεν μπήκε στον κόπο –ως είχαν υποχρέωση να πράξουν καθότι είναι μέλη του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ- να λάβουν υπόψη τους την επίσημη καταγγελία μου προς τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο με έχουν προδιαθέσει αρνητικά τα δημοσιεύματα/απαντήσεις, αρκεί να επισημάνω ότι την ώρα που ο κ. Μανές με κατηγορεί ότι στην εκπομπή εκείνη άφηνα υπονοούμενα, την ίδια ώρα προσπαθεί να δημιουργήσει και να αφήσει εντυπώσεις και υπαινιγμούς για την δική μου συμμετοχή στην απεργία, «για το ταξιδάκι αναψυχής στον ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ…»

Η επιλεκτική μνήμη του κ. Μανέ μάλλον δεν του επιτρέπει να θυμηθεί ότι η παρουσία μου στον ΑΗΣ Μελίτης είχε να κάνει με το ότι η Κεντρική Απεργιακή Επιτροπή (Κ.Α.Ε., στην οποία ο ίδιος ήταν μέλος) με όρισε να βρίσκομαι εκεί. Αν θέλει ο κ. Μανές να μπορεί να επικαλείται τη διαδικασία της αυτοκριτικής, ας κάνει την αρχή, εξηγώντας και αιτιολογώντας γιατί η Κ.Α.Ε. άλλαξε τον απεργιακό σχεδιασμό, με αποτέλεσμα αντί των 9 αρχικώς προβλεπόμενων μονάδων να τεθούν εκτός λειτουργίας μόνο οι 3! Σε ό,τι έχει να κάνει με τον χαρακτηρισμό «ταξιδάκι αναψυχής», αν θεωρεί ότι αυτό κάνουν όσοι βρίσκονται στις επάλξεις του απεργιακού αγώνα (δηλαδή και ο ίδιος) τότε λυπάμαι πολύ για την εκτίμησή/αίσθησή του.

Σε δεύτερο λόγο, η υπόθεση αυτή και ο τρόπος που επέλεξαν να την «αναδείξουν», στέλνοντας δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, την ώρα που υπάρχουν αρμόδια Συνδικαλιστικά Όργανα (στα οποία εξ αρχής –επαναλαμβάνω- απευθύνθηκα), με προδιαθέτει αρνητικά και η προδιάθεση αυτή ισχυροποιήθηκε περαιτέρω, όταν στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ, την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, από κανέναν εκ των τριών –με οποιονδήποτε τρόπο- δεν ετέθη το συγκεκριμένο θέμα προς συζήτηση και διερεύνηση (σημειώνεται ότι στην συγκεκριμένη διαδικασία δεν ήταν παρόντες ούτε ο συνάδελφος Αδάμ ούτε ο Μανές). Προφανώς για να μην το κάνουν, κάποιο λόγο θα είχαν και καλό θα ήταν να μας πουν ποιόν.

Σε ό,τι αφορά την καταγγελία μου περί των συνδικαλιστικών στελεχών του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ που ΔΕΝ απέργησαν, ο Πρόεδρος Ν. Φωτόπουλος όπως και όλα τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας γνωρίζουν επακριβώς ποιος είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορούν να εξακριβώσουν αν ισχύει κάτι τέτοιο (σημειώνεται ότι τον τρόπο αυτό τον εφήρμοσε επιτυχώς ο Πρόεδρος πριν από λίγο καιρό, όταν κατηγόρησε δύο εργαζόμενους ως απεργοσπάστες).

Για μια ακόμα φορά -με την πρόθεση πάντα που εξέφρασα και στην αρχή- καλώ τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της να αναλάβουν άμεσα την πρωτοβουλία, ενεργώντας για τα αυτονόητα και επιμένω ότι σε διαφορετική περίπτωση θα έχουν «ακέραια την ευθύνη και την συνενοχή για την πρακτική αυτών των ¨συνδικαλιστικών στελεχών¨.   
 

     Γιώργος Αδαμίδης
Πρόεδρος  ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: