DEH

DEH

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

ΚΟΙ.ΡΙ.ΞΕ/ΔΑΚΕ Σπάρτακος: Σε απόλυτο αποπροσανατολισμό και σύγχυση η Διοίκηση των Ορυχείων

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΙ.ΡΙ.ΞΕ/ΔΑΚΕ Σπάρτακος

Τουλάχιστον απορία, αν όχι αρνητική εντύπωση προκαλεί, η εντολή της διοίκησης των ορυχείων, προς τα μεσαία στελέχη της ιεραρχίας, να δηλώσουν ενυπόγραφα την θέση και το αντικείμενο εργασίας τους, σύμφωνα με το …«εγκεκριμένο οργανόγραμμα το οποίο και αποδέχονται» (!!!)
Σε μια περίοδο που οι αλλαγές που συντελούνται στην
επιχείρηση (από την βάση ως την κορυφή της και που μόνο «εγκεκριμένο οργανόγραμμα» δεν σηματοδοτούν) τα ορυχεία δέχονται πιέσεις τόσο για τον τρόπο λειτουργιάς, όσο και για το μεγάλο κόστος παράγωγης «χαράσσοντας» το δρόμο που οδηγεί –μέσα στην επόμενη διετία και συνεπώς με βίαιο τρόπο- στο κλείσιμο τουλάχιστον δύο Ορυχείων με ότι αυτό σημαίνει για την τοπική κοινωνία, την Εθνική Οικονομία, την ισορροπία του συστήματος, την ισορροπία της ίδιας της επιχείρησης.
Την ίδια ώρα η Διοίκηση των ορυχείων ασχολείται «επιμελώς» με τις τυπικές περιγραφές των καθηκόντων, δίδοντας την αίσθηση της παραίτησης από την γνωστή δυναμική των ορυχών. Σάμπως αυτό είναι το μείζον πρόβλημα. Σάμπως αυτή είναι η λύση στα προβλήματα που έχουν φέρει τα πάνω κάτω στην επιχείρηση. Σάμπως αυτό να είναι το βασικό μέλημα της καθημερινότητας.
Άραγε τι αναζητά η Διοίκηση;
Μήπως στελέχη για την αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό;
Γιατί άραγε;
Αφού τον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση της απόδοσης την έχουν από καιρό, με τον γνωστό τρόπο,  αναθέσει καθ’ ολοκληρία στους εργολάβους ενώ, ανανέωση πλέον δεν χρειάζεται, αφού ούτως ή άλλως, οι συνταξιούχοι (για ποιόν λόγο άραγε) πηγαινοέρχονται καθημερινά στα γραφεία τους, σαν να μην βγήκαν στην σύνταξη ποτέ.
Ανοιγοκλείνουν τα γραφεία, ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν έχουν παραδώσει ποτέ κλειδιά και αρχεία και  συμμετέχουν σε συσκέψεις που καλούν ανώτεροι για άγνωστο λόγο.
Γιατί αυτή η χαλαρότητα;
Τι έχει να πει η διοίκηση των ορυχείων.
Τι σχεδιάζει η διοίκηση της Γενικής Διεύθυνσης Λιγνιτικής Παραγωγής;
Μήπως έχουν ήδη συμφωνήσει στην παραμονή ορισμένων … αναντικατάστατων για δεκαετίες στελεχών, με την γνωστή μέθοδο της επαναπρόσληψής τους ως συνταξιούχων πια, ως  στελέχη από την αγορά;;
Η διοίκηση ΟΦΕΙΛΕΙ να δώσει άμεσα απάντηση και πρέπει να γνωρίζει πως στην Ελλάδα των χιλιάδων ανέργων επιστημόνων, το κίνητρο για την αξιοποίηση και την επιστροφή των παιδιών από το εξωτερικό, είναι η αξιοποίηση τους στις μεγάλες και καλές εταιρίες.
Ένα είναι σίγουρο: θα μας βρουν απέναντι όσοι μεθοδεύουν την παραμονή αυτών που οδήγησαν την ΔΕΗ στην γνωστή κατάσταση των προηγούμενων μηνών χωρίς να έχουν απολογηθεί ΠΟΤΕ, χωρίς να δώσουν εξηγήσεις ΠΟΤΕ, χωρίς να τους έχουν επιπλήξει (τουλάχιστον) ΠΟΤΕ.
Περαιτέρω, σαφώς και θα ελεγχθούν για πλημμελή άσκηση καθηκόντων, στην περίπτωση που συμβεί κάτι με την φύλαξη των γραφείων των ορυχείων.
Ας κοιτάξουν λοιπόν τις ευθύνες (τις μεγάλες, σοβαρές και βαριές ευθύνες τους) τους και ας αφήσουν τις τυπικότητες αναστατώνοντας τα μεσαία στελέχη που είναι οι τελευταίοι που μαζί με λίγους πια διευθυντές νοιάζονται για την επομένη ημέρα της οικονομικότητας της λιγνιτικής παραγωγής.
Λίγη ευθιξία
Λίγη αξιοπρέπεια
Λίγο ήθος
Λίγη συνέπεια
Κατά τα άλλα. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: