DEH

DEH

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Μόλις το 6% των εργαζόμενων στη ΔΕΗ συμμετείχε στην απεργία της ΓΕΝΟΠ

 
Μόλις το 6% των εργαζόμενων στη ΔΕΗ συμμετείχε στην απεργία της ΓΕΝΟΠ
Του Χάρη Φλουδόπουλου

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που τελικώς ψηφίστηκε από τη Βουλή, συγκέντρωσε την καθολική αντίδραση των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, με τους οποίους μάλιστα ευθυγραμμίστηκε η αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας "όχι σε όλα". Είναι χαρακτηριστικό ότι στελέχη της αντιπολίτευσης δεν έκρυψαν την πρόθεσή τους να επενδύσουν πολιτικά στις αντιδράσεις των εργαζομένων στη ΔΕΚΟ, με προφανή στόχο να υπάρξει ένα πρώτο πολιτικό πλήγμα και μια πρώτη ισχυρή κοινωνική αντίδραση σε βάρος της κυβέρνησης με αφορμή τη ΔΕΗ. Σε αυτή την κατεύθυνση, άλλωστε, κινήθηκε και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γ. Αδαμίδης, ο οποίος αν και προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ ήδη πριν από τις εκλογές είχε ενταχθεί στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ ενώ συμμετέχει και στην επιτροπή ανασυγκρότησης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, στην απεργία της ΓΕΝΟΠ που αρχικά προκηρύχθηκε ως 48ωρη, και στη συνέχεια μετατράπηκε σε 24ωρη, συμμετείχε μόλις το 6% των περίπου 10 χιλιάδων εργαζομένων του ομίλου ΔΕΗ. Η αποτυχία αποτυπώθηκε ανάγλυφα και στο περίφημο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, όπου η συμμετοχή κρίθηκε από τους ιδιους τους συνδικαλιστές ως απογοητευτική.

Σε κάθε περίπτωση, η αποτυχία της ΓΕΝΟΠ αλλά και της αντιπολίτευσης που επένδυσε πολιτικά στις αποτυχημένες κινητοποιήσεις ανέδειξε την αδυναμία των συνδικαλιστών να αφουγκραστούν την αγωνία των εργαζομένων για το μέλλον της επιχείρησης. Και σίγουρα το μήνυμα που έστειλαν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ είναι ότι δεν είναι διατεθειμένοι να συμμετάσχουν σε πολιτικές σπέκουλες και να εξυπηρετήσουν προσωπικές πολιτικές στρατηγικές...
 
www.capital.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: