DEH

DEH

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Πρόσκληση «Σπάρτακου» στην τοπική αυτοδιοίκηση Δ.Μακεδονίας για επιτροπή κατά της βίαιης απολιγνιτοποίησης – Στόχος η άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Πρόσκληση «Σπάρτακου» στην τοπική αυτοδιοίκηση Δ.Μακεδονίας για επιτροπή κατά της βίαιης απολιγνιτοποίησης – Στόχος η άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό
Σύμφωνα με το Συνδικάτο, πάνω από το 35% του ΑΕΠ της Δυτ. Μακεδονίας προέρχεται από από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ
Τη σύσταση Επιτροπής με τη συμμετοχή εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης από τη Δυτική Μακεδονία, θα επιδιώξει να δρομολογήσει άμεσα το συνδικάτο «Σπάρτακος», με σκοπό την αντίδραση στη «βίαιη απολιγνιτοποίηση», όπως χαρακτηρίζουν μέλη του το σχέδιο κατάργησης της λιγνιτικής ηλεκτροπαραγωγής έως το 2028.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα θα τεθεί στο Δ.Σ. της Τρίτης (1/10), με σκοπό να κινηθούν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες, ώστε το συντομότερο δυνατό να ζητηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. 
Το συνδικάτο θα απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής στους αξιωματούχους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και των ενεργειακών Δήμων. Μάλιστα, επισημαίνουν ότι στόχος είναι εντός του επόμενου 10ημέρου να είναι έτοιμη η Επιτροπή, ώστε να επιδιωχθεί η συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη.

Ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών

Παράλληλα, ρόλος της Επιτροπής είναι να ενημερωθούν οι τοπικές κοινωνίες για τον «ξαφνικό θάνατο», όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά μέλη του «Σπάρτακου», που θα προκαλέσει στην περιοχή το σβήσιμο όλων των μονάδων έως το 2028, όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.
Ο λόγος είναι, όπως συμπληρώνουν, ότι ακόμη δεν έχουν συνειδητοποιηθούν οι ολέθριες συνέπειες που θα είχε για την Περιφέρεια η υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου.
Κι αυτό γιατί, με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή το ΑΕΠ της συναρτάται από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ σε ποσοστό άνω του 35%, η βίαιη απολιγνιτοποίηση θα επιφέρει κυριολεκτικά την ερήμωσή της.


www.worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: