DEH

DEH

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Χάραξη συγκεκριμένης στρατηγικής για τη Δ. Μακεδονία ζήτησαν οι βουλευτές από τον Χατζηδάκη

Χωρίς ουσιαστικές ειδήσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση των βουλευτών  της ΝΔ Κοζάνης, Αρκαδίας και Φλώρινας με τον Κωστή Χατζηδάκη στην Αθήνα το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αθήνα. Στη συνάντηση των βουλευτών με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην Αθήνα, συζητήθηκε το πρόγραμμα του υφυπουργού  για την Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στην περιοχή, ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι η συνάντηση είχε ενημερωτικό και άτυπο χαρακτήρα.
Αυτό που προκύπτει από τη συνάντηση είναι ότι δεν είναι έτοιμοι να κάνουν σχεδιασμό, αφού είναι νωρίς, ενώ ο υφυπουργός κ. Γεράσιμος Θωμάς θα έρθει στη Δυτική Μακεδονία για να φει και να σχεδιάσει τα της επόμενης ημέρας στα ενεργειακά.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που προτάθηκε από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Π», είναι τώρα,  άμεσα, η κυβέρνηση να συντάξει στρατηγική για την αντιμετώπιση της βίαιης απολιγνιτοποίησης που έρχεται. Στη συνάντηση, που διήρκησε μια με μιάμιση ώρα, δεν έγινε συζήτηση για τις λιγνιτικές μονάδες, ενώ ο υπουργός ενημερώθηκε για ένα – δύο θέματα, αλλά δεν έγινε εκτενέστερη συζήτηση, η οποία θα γίνει το επόμενο διάστημα.
Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του Υφυπουργού κ. Θωμά στη Δυτική Μακεδονία, με βάση τις πληροφορίες, θα έρθει Παρασκευή βράδυ στην περιοχή και στο πρόγραμμα του σχεδιάζεται να έχει συνάντηση το βράδυ της ίδιας ημέρας,  με τον περιφερειάρχη και δημάρχους της περιοχής. Στο πλαίσιο του προγράμματός του θα επισκεφθεί ορυχεία, σταθμούς , το ΙΕΚ της ΔΕΗ, ενδεχομένως και  μια – δυο επιχειρήσεις της περιοχής, ενώ θα έχει συναντήσεις με φορείς. Το πρόγραμμά του λογικά θα εξελιχθεί μέχρι την Κυριακή, αλλά συντάσσεται και θα οριστικοποιηθεί, πιθανών σήμερα το βράδυ η αύριο το πρωί.
 
e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: