DEH

DEH

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Δεν επιβεβαιώθηκε το κλίμα καταστροφολογίας για τη ΔΕΗ

Δεν επιβεβαιώθηκε το κλίμα καταστροφολογίας για τη ΔΕΗ
Τα οικονομικά αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα και αφορούν το πρώτο εξάμηνο του 2019 δε συνάδουν με το κλίμα καταστροφολογίας που καλλιεργήθηκε.
Η έκθεση του ορκωτού ελεγκτή καταγράφει (σ.σ. την περίοδο που δεν ήταν κυβέρνηση η Ν.Δ.) ζημιές μετά από φόρους ύψους 274,8 εκατ. ευρώ, που είναι μειωμένες κατά 48,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και είναι θετική ως προς τη βιωσιμότητα της επιχείρησης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, το EBITDA (κέρδη προ τόκων φόρων και αποσβέσεων) ανήλθε σε 108,6 εκατ. ευρώ, από 91,7 εκατ. ευρώ πέρυσι (ενισχυμένο κατά 18,4%). Παρά τη μείωση της ζήτησης ενέργειας, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού παρουσίασε αύξηση 4,3% του κύκλου εργασιών, ο οποίος διαμορφώθηκε στα 2,3 δισ. ευρώ, καθώς και μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 24,4%.
«Αποφύγαμε την αρνητική εξέλιξη της χρεοκοπίας», σχολίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, στηριζόμενος και στην έκθεση του ορκωτού λογιστή για την επιχείρηση. «Από τις 7 Ιουλίου και μετά εργαστήκαμε συνεχώς για να αποφύγει η ΔΕΗ τη χρεωκοπία. Τα καταφέραμε. Η προσπάθεια τώρα συνεχίζεται για την εξυγίανση και την ανάπτυξη του ενεργειακού πυλώνα της χώρας», πρόσθεσε.
«Η οικονομική έκθεση Α' εξαμήνου 2019 αποτυπώνει την άρση της αβεβαιότητας για την επιχείρηση, μετά από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν» ανέφεραν κύκλοι της ΔΕΗ
Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γ. Στάσσης, προανήγγειλε «αποκατάσταση της λειτουργικής κερδοφορίας και των ταμειακών ροών», εστιάζοντας στις αυξήσεις των τιμολογίων που ισχύουν από την 1η Σεπτεμβρίου, σε συνδυασμό με τη νέα μείωση της έκπτωσης συνέπειας στο 5%, ενώ υποστήριξε ότι η επίπτωση για τον καταναλωτή «θα είναι η ελάχιστη δυνατή» λόγω της μείωσης του ΦΠΑ και του ΕΤΜΕΑΡ
efsyn.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: