DEH

DEH

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Τι έδειξε η χθεσινή ισχυρή άνοδος της μετοχής της ΔΕΗ - Ποιά θετικά σενάρια προεξοφλεί η αγορά

Χρήστος Στεφάνου
 
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Χρηματιστηρίου (15:14) η μετοχή της ΔΕΗ βρίσκεται στα 1,5150 ευρώ.
Νωρίτερα το energypress έγραφε:
Από το Σεπτέμβριο του 2018 είχε η μετοχή της ΔΕΗ να βρεθεί πάνω από το 1,5 ευρώ, κάτι που συνέβη χθες μετά την εντυπωσιακή άνοδο 10,22%, που έφερε την τιμή του τίτλου στο 1,51 ευρώ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς, η άνοδος οφείλεται κυρίως στην έντονη φημολογία για κλείσιμο της συμφωνίας για την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού. Μια τέτοια εξέλιξη αντιμετωπίζεται ως θετική από την αγορά, η οποία φαίνεται να θεωρεί ότι η ΔΕΚΟ θα επωφεληθεί από το κλείσιμο του φακέλου των λιγνιτών. Άλλωστε ανεξάρτητα από το τίμημα που θα επιτευχθεί το βασικό ζητούμενο για την εταιρεία είναι να τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία με τους δανειστές που προέβλεπε μείωση των ποσοτήτων για τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ, σε περίπτωση επιτυχούς ολοκλήρωσης της λιγνιτικής αποεπένδυσης.
Εκτός όμως από τη φημολογία περί συμφωνίας για τους λιγνίτες μια ακόμη θετική εξέλιξη, από το μέτωπο της αγοράς ρύπων, θα μπορούσε να έχει λειτουργήσει θετικά για την μετοχή της εταιρείας. Ο λόγος για την πτώση της τιμής των ρύπων που βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες κάτω από τα 19 ευρώ ο τόνος όταν στα τέλη Ιανουαρίου είχε ξεπεράσει τα 25 ευρώ.
Κάποιοι πάντως θεωρούν ότι οι δύο αυτοί λόγοι δεν εξηγούν επαρκώς την χθεσινή άνοδο και θεωρούν ότι υπάρχει και άλλο θετικό στόρι για τη ΔΕΗ. Αυτό θα μπορούσε να αφορά πιθανή έγκριση του περιορισμού της έκπτωσης συνέπειας, προκειμένου να υπάρξει μια έμμεση αύξηση στα τιμολόγια και στα έσοδα της επιχείρησης. Εκτός βεβαίως και εάν ισχύουν κάποιες φήμες που κυκλοφόρησαν στην αγορά σε σχέση με τις short θέσεις που έχει πάρει γνωστό fund στη μετοχή. Σε κάθε περίπτωση αναμένεται με ενδιαφέρον η συμπεριφορά της μετοχής κατά τη σημερινή συνεδρίαση.
energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: