DEH

DEH

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τις λιγνιτικές της ΔΕΗ με καταληκτική ημερομηνία την 8η Μαΐου

Θοδωρής Παναγούλης
 
Για την προκήρυξη νέου διαγωνισμού πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και τη Μελίτη έκανε λόγο ο πρόεδρος της εταιρίας Μανόλης Παναγιωτάκης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παναγιωτάκης ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ πως κατά πάσα πιθανότητα θα επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός με καταληκτική ημερομηνία της όλης διαδικασίας την 8η Μαΐου, οπότε και θα γίνει η Γενική Συνέλευση των Μετόχων.
Αυτό σημαίνει ότι οι δεσμευτικές προσφορές θα κατατεθούν περί τα μέσα Απριλίου.
Πάντως, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ο κ. Παναγιωτάκης δεν διευκρίνισε ποια μορφή θα έχει η νέα διαδικασία αλλά ούτε και αν θα γίνει νέα αποτίμηση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής οι εταιρείες που είχαν εκδηλώσει αρχικά ενδιαφέρον αλλά και άαλλες που πιθανόν ενδιαφερθούν κατά τη νέα διαδικασία.
Όπως έχει γράψει το energypress, η διοίκηση της ΔΕΗ φέρεται να αποδέχεται τον προτεινόμενο όρο του SPA για την καθιέρωση μεταβατικού διετούς μηχανισμού επιμερισμού κερδών - ζημιών μεταξύ της δημόσιας επιχείρησης και των αγοραστών.
Ταυτόχρονα η ΔΕΗ επιχειρεί να λύσει ένα ακόμα από τα βασικά ζητήματα που έθεταν οι υποψήφιοι αγοραστές των υπό αποεπένδυση λιγνιτικών μονάδων, το θέμα της ασφαλούς και σε σταθερή ανταγωνιστική τιμή τροφοδοσίας της μονάδας της Μελίτης με λιγνίτη.
Πρέπει πάντως να υπογραμμιστεί ότι από το ΥΠΕΝ δεν κάνουν λόγο για ολοκλήρωση των συζητήσεων, αλλά ότι, αντίθετα, οι διαπραγματεύσεις με τη γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρ. Επιτροπής βρίσκονται σε εξέλιξη, σε θετικό όμως κλίμα, έτσι ώστε να εκτιμάται ότι το θέμα θα «κλείσει» έγκαιρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: