DEH

DEH

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Χρέωση 18 ευρώ για ρύπους περιλαμβάνουν τα τιμολόγια Ιανουαρίου σε βιομηχανίες - Ήδη ξεπέρασε το 17% η αύξηση του κόστους ρεύματος

Ακόμη και χωρίς αυξήσεις στη χρέωση ενέργειας που προβλέπει η τιμολόγηση της ΔΕΗ, οι βιομηχανικοί καταναλωτές ήδη πληρώνουν σημαντικά αυξημένα κόστη στους λογαριασμούς ρεύματος που λαμβάνουν. Αυτό συμβαίνει γιατί στα βιομηχανικά τιμολόγια της μέσης και της υψηλής τάσης, η χρέωση των ρύπων είναι χωριστή και διακριτή, με τον πελάτη να χρεώνεται αμέσως την αύξηση στο κόστος που επιβαρύνει τη ΔΕΗ.
Ήδη λοιπόν η βιομηχανία πληρώνει το επιπλέον κόστος των
ρύπων που βαρύνει τη ΔΕΗ, καθώς από τον Ιούνιο όταν και χρεωνόταν για τους ρύπους 7 ευρώ η μεγαβατώρα, το κόστος έχει αυξηθεί σημαντικά: το Δεκέμβριο στα τιμολόγια της βιομηχανίας η χρέωση για τους ρύπους είχε φτάσει στα 14 ευρώ η μεγαβατώρα, ενώ στα νέα τιμολόγια για τον Ιανουάριο που παρέλαβαν προ ημερών μεγάλες βιομηχανίες το κόστος είχε αυξηθεί ακόμη περισσότερο.
Συγκεκριμένα τον Ιανουάριο η χρέωση των ρύπων για τις βιομηχανίες της μέσης τάσης ήταν στα 18 ευρώ και στις υψηλής τάσης (λόγω μικρότερων απωλειών) στα 17,5 ευρώ η μεγαβατώρα.
Δηλαδή από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα η αύξηση στους ρύπους έχει επιβαρύνει με 10,5 ευρώ η μεγαβατώρα το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για τη βιομηχανία. 
Αυτή η αύξηση στους ρύπους, για τιμολόγια της τάξης των 60 ευρώ η μεγαβατώρα μεταφράζεται σε αύξηση της τάξης του 17,5% στο συνολικό κόστος ρεύματος για τις βιομηχανίες, όπου μετακυλύεται αυτόματα το αυξημένο κόστος που βαρύνει τη ΔΕΗ.
Εδώ να σημειωθεί πάντως, ότι η ΔΕΗ ήδη στο νέο τιμολόγιο που συμφώνησε για τη Λάρκο δεν περιλαμβάνει αυξήσεις στις χρεώσεις ενέργειας, που παραμένουν σταθερές. Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται από πλευράς ΔΕΗ, η πρόταση και προς τις υπόλοιπες βιομηχανίες για τις οποίες συνεχίζει να βρίσκεται σε εκκρεμότητα η υπογραφή νέων συμβάσεων. 
energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: