DEH

DEH

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Στην τελική ευθεία η κατασκευή μονάδας υδρογόνου 100MW από γερμανικές εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας

Στην τελική ευθεία η κατασκευή μονάδας υδρογόνου 100MW από γερμανικές εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας
Η μονάδα που θα ονομαστεί "hybridge" θα ξεκινήσει το 2023 στο Lingen
Οι γερμανικές εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου Amprion και Open Grid Europe (OGE) ανακοίνωσαν τη Δευτέρα 11/2/2019 ότι θα ξεκινήσουν σύντομα την κατασκευή του πρώτου μεγάλου εργοστασίου υδρογόνου της χώρας το οποίο μπορεί να μετατρέψει την αιολική ενέργεια σε εναλλακτικά καύσιμα τα οποία είναι ευκολότερα για αποθήκευση και μεταφορά.
Η μονάδα ισχύος 100 MW  που θα ονομαστεί "hybridge" θα ξεκινήσει το 2023 στο Lingen στη βόρειο-δυτική πλευρά της Γερμανίας, σύμφωνα με ανακοινώσεις των επιχειρήσεων σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.
Οι εταιρείες δικτύου είχαν ήδη προσπαθήσει να αντεπεξέλθουν στους στόχους της κυβέρνησης, που είχαν οριστεί πριν από ένα χρόνο,  και σχεδόν να διπλασιάσουν το μερίδιο της αιολικής και ηλιακής ενέργειας στο 65% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2030.
Αυτοί οι στόχοι είναι βέβαιο ότι θα υπερκεράσουν τη μεταφορική ικανότητα σε παραδοσιακά καλώδια ισχύος μέχρι τότε, γεγονός που καθιστά αναγκαία τη δημιουργία λύσεων αποθήκευσης ενέργειας κοντά στην τοποθεσία όπου παράγεται πράσινη ενέργεια.
Η τεχνολογία Ptg, η οποία συνεπάγεται τη λειτουργία ηλεκτρικής ενέργειας μέσω του νερού για να την χωρίσει σε οξυγόνο και υδρογόνο, η οποία στη συνέχεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο μεταφοράς ή να αποθηκευτεί σε αγωγούς φυσικού αερίου ή υπόγεια σπήλαια, αναμένεται να παρέχει λύσεις.
"Οι κλιματικοί στόχοι της Γερμανίας, η απόσυρση από την πυρηνική ενέργεια και η έξοδος από τον άνθρακα αποτελούν μεγάλες προκλήσεις για το ενεργειακό μας σύστημα", δήλωσε ο Klaus Kleinekorte, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Amprion.
"Πρέπει τώρα να δημιουργήσουμε συνθήκες για να έχουμε έτοιμη την τεχνολογία power-to-gas (ptg) στην διάσταση gigawatt (GW) μέχρι το 2030, έτσι ώστε να φτάσουμε σε ένα σύστημα όπου μπορούμε να συνδέσουμε διαφορετικούς ενεργειακούς τομείς".
Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας, Bundesnetzagentur, θα πρέπει να εγκρίνει την αίτηση κατασκευής του εργοστασίου και να ανακτήσει τα επενδυτικά κόστη ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ από τα τέλη δικτύου που καταβάλλουν οι καταναλωτές ως μέρος των ενεργειακών λογαριασμών τους.


www.worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: