DEH

DEH

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Κομισιόν: Καμία αλλαγή στο ΕΤΜΕΑΡ προτού ομαλοποιηθούν οι πληρωμές προς τους παραγωγούς ΑΠΕ

Χάρης Αποσπόρης
 
Στην έκθεσή της για την ελληνική οικονομία, η Κομισιόν κάνει αναφορά και στην αγορά των ΑΠΕ και συγκεκριμένα στις καθυστερήσεις πληρωμών προς τους παραγωγούς.
Όπως αναφέρει, ο ΕΛΑΠΕ είχε πέρυσι ένα ισχυρό πλεόνασμα, ενώ η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να αυξήσει το ποσοστό των εσόδων από τους ρύπους που καταλήγουν στον ΕΛΑΠΕ από 60% σε 65%. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ανησυχίες από τους παραγωγούς ότι παρά το πλεόνασμα παρατηρούνται καθυστερήσεις με τις πληρωμές.
Ως εκ τούτου, η Κομισιόν ζητά να μη γίνει καμία αλλαγή στο ΕΤΜΕΑΡ προτού ομαλοποιηθούν οι "κρίσιμες" πληρωμές προηγουμένων ετών. Επίσης, προτείνει στις αρχές να εξετάσουν το ενδεχόμενο του να μη λαμβάνουν επιστροφές οι προμηθευτές αν έχουν οφειλές στο σύστημα (κίνηση που θα δημιουργούσε πρόβλημα κυρίως στη ΔΕΗ), αλλά και να υπάρχει μια δήλωση ρευστότητας στα πλαίσια των δελτίων του ΔΑΠΕΕΠ για τον ΕΛΑΠΕ.
Τέλος, η Κομισιόν θεωρεί σημαντικό να διαθέτει ο ΔΑΠΕΕΠ επαρκές προσωπικό για τις ανάγκες του, όπως και τα απαραίτητα εργαλεία για την έγκαιρη συλλογή των εσόδων.
 
energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: