DEH

DEH

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Σε σταθερή ταρίφα προσβλέπει η ΔΕΗ για το mega-φωτοβολταϊκό στην Πτολεμαΐδα – Στόχος και 2 μικρά φωτοβολταϊκά στο διαγωνισμό


Η στροφή στις ΑΠΕ αποτελεί ειλημμένη απόφαση για τη ΔΕΗ και οι μηχανές έχουν ανάψει στο φουλ. Έτσι, κάθε μέρα και κάτι νέο προκύπτει από τα σχέδια της ΔΕΗ για να αναβαθμίσει την παρουσία της στην «πράσινη ενέργεια», αφού, όπως φαίνεται, η διοίκησή της επενδύει και επικοινωνιακά στον τομέα αυτό.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης δεν έχασε την ευκαιρία να αξιοποιήσει για το σκοπό αυτό και τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες στο εκθεσιακό κέντρο του ΛΚΔΜ. Μάλιστα, οι σχετικές αναφορές στη συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους περιλάμβαναν και ορισμένες ειδήσεις.
Η πρώτη ήταν η αναφορά του προέδρου της ΔΕΗ ότι η επιχείρηση προσβλέπει στην αξιοποίηση ευρωπαϊκού προγράμματος προκειμένου να διασφαλιστεί σταθερή ταρίφα για το μεγάλο φωτοβολταϊκό ισχύος άνω των 200MW που σχεδιάζει για την περιοχή.
Σε μια τέτοια περίπτωση, όπως είναι προφανές, το έργο, που αποτελεί μέχρι σήμερα το πλέον εμβληματικό σχέδιο της ΔΕΗ στον τομέα των φωτοβολταϊκών, θα καταστεί ακόμα πιο προσοδοφόρο για την επιχείρηση.
Ο σχεδιασμός και οι ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν προκειμένου τα σχέδια αυτά της ΔΕΗ να έχουν θετική κατάληξη αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2019, όπως είπε ο κ. Παναγιωτάκης, ο οποίος τόνισε ότι προσβλέπει και στη στήριξη της κυβέρνησης.
Η ΔΕΗ θέλει και δυο μικρά φωτοβολταϊκά για το ΛΚΔΜ από τον επόμενο διαγωνισμό
Η δεύτερη είδηση που έδωσε ο κ. Παναγιωτάκης ήταν ότι η ΔΕΗ θα επιδιώξει να πάρει δυο μικρά φωτοβολταϊκά για την περιοχή του ΛΚΔΜ στην επόμενη δημοπρασία έργων ΑΠΕ που θα διοργανώσει η ΡΑΕ μέσα στο Δεκέμβριο.
Στα συγκεκριμένα έργα στόχευε η ΔΕΗ και στην προηγούμενη δημοπρασία, όμως, όπως είπε ο Μ. Παναγιωτάκης, «για κάτι πολύ λίγο» δεν μπόρεσε να τα πάρει.
Παρότι δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα η χωροθέτηση των έργων, ο Μ. Παναγιωτάκης σημείωσε με νόημα ότι «είναι πολύ πολύ μικρές νησίδες μπροστά στη θάλασσα των ορυχείων και των αποκατεστημένων εδαφών».
energypress.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: