DEH

DEH

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Συνεργασία με ελληνική εταιρεία για αρωματικά φυτά σε παλιά ορυχεία έχει στα σκαριά η ΔΕΗ

Σε συνεργασία με σημαντική ελληνική εταιρεία προχωρά η ΔΕΗ, προκειμένου να ερευνήσει την καταλληλότητα εκτάσεων σε παλιά ορυχεία για την ανάπτυξη πρότυπων καλλιεργειών  αρωματικών φυτών.
Τις επαφές με τη συγκεκριμένη εταιρεία, με προοπτική τη συνεργασία και για την ανάπτυξη της σχετικής δραστηριότητας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες στο ΛΚΔΜ – αποφεύγοντας, πάντως, να κατονομάσει την εταιρεία αυτή.
Ο κ. Παναγιωτάκης ανέφερε πως σκοπός είναι η αξιοποίηση εξαντλημένων και αποκατεστημένων ορυχείων, ώστε τη θέση τους να πάρει μια νέα παραγωγική δραστηριότητα, δηλαδή η καλλιέργεια και παραγωγή φυτών να πάρει τη θέση της παραγωγής λιγνίτη σε εδάφη που πλέον δεν μπορεί να γίνει απόληψη.
Εξάλλου, η ΔΕΗ έχει ήδη συμφωνήσει από πέρυσι με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να διαθέσει 47.000 στρέμματα προς αξιοποίηση για την ανάπτυξη και την καλλιέργεια πρότυπων αρωματικών φυτών.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, μια τέτοια δραστηριότητα εκτός των άλλων, θα αποφέρει οπωσδήποτε και πολλαπλά οικονομικά οφέλη στην περιοχή, στην πορεία προς την απολιγνιτοποίηση της περιοχής με ορίζοντα το 2030, σύμφωνα με τον υπό διαβούλευση εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό.
energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: