DEH

DEH

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Πήρε πάλι την ανηφόρα η «χρέωση προμηθευτή» - Υπεραπέδωσε ο Νοέμβριος

 
Θοδωρής Παναγούλης
Περίπου διπλάσια ποσά από εκείνα που είχαν προϋπολογιστεί μπήκαν το Νοέμβριο στον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ από τη «χρέωση προμηθευτή», την επιβάρυνση που θεσμοθετήθηκε με το νόμο του καλοκαιριού για τις ΑΠΕ.
Η υπεραπόδοση οφείλεται στο ότι το Νοέμβριο η χρέωση (η οποία σημειωτέον υπολογίζεται ανα εβδομάδα) ήταν μεσοσταθμικά  10,6 ευρώ ανά Μεγαβατώρα, όταν τον Οκτώβριο είχε κλείσει στα 4,4 ευρώ ανά Μεγαβατώρα και η μελέτη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με βάση την οποία έγιναν οι υπολογισμοί της ΡΑΕ και ελήφθησαν οι αποφάσεις του ΥΠΕΝ, «δίνει» μέση επιβάρυνση για τους προμηθευτές σε ετήσια βάση περί τα 6,5 ευρώ ανα Μεγαβατώρα.
Πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου (5 με 11 του μηνός) η χρέωση έφτασε ακόμα ψηλότερα, στα 13 ευρώ ανά Μεγαβατώρα.
Όπως έχει γράψει και πάλι το energypress, η χρέωση στους προμηθευτές ρεύματος, επιβλήθηκε προκειμένου να καλύπτονταi με ορθολογικό τρόπο τα ανοίγματα του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ, αντιμετωπίζοντας μια σοβαρή στρέβλωση που θα οδηγούσε, είτε στην κατάρρευση του συστήματος, είτε στην υπέρμετρη επιβάρυνση των καταναλωτών μέσω του ΕΤΜΕΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια: