DEH

DEH

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Στις ρυθμίσεις του εξωδικαστικού συμβιβασμού σχεδιάζεται να ενταχθούν τα χρέη μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη ΔΕΗ

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των υπερχρεωμένων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων προς τη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ θα συμπεριληφθούν στην οριζόντια ρύθμιση χρεών (σε τράπεζες, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία) που ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Οικονομίας στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Real News.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι εκπρόσωποι της τρόικας επισηµαίνουν στους συνοµιλητές τους ότι «δεν έχει νόηµα να ρυθµιστούν µόνο τα χρέη προς τις τράπεζες και το ∆ηµόσιο και όχι οι συνολικές οφειλές µιας επιχείρησης, προκειµένου να αναπνεύσει και να σταθεί όρθια».
Το σχέδιο προβλέπει κλιµάκωση των δόσεων ανάλογα µε τα οικονοµικά µεγέθη των επιχειρήσεων και διαφορετική αντιµετώπιση των εποχικών (κυρίως ξενοδοχειακών) επιχειρήσεων.
Από τις ρυθμίσεις του εξωδικαστικού συμβιβασμού θα εξαιρεθούν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όσοι χρωστούν συνολικά έως 1 εκατ. ευρώ, για τους οποίους πρόκειται να προβλεφθεί ειδική μεταχείριση και διευθέτηση των οφειλών τους μέσω ειδικής πλατφόρμας, στην οποία θα υποβάλονται τα σχετικά δικαιολογητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: