DEH

DEH

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

«Κληρώνει» τη Δευτέρα στη ΔΕΗ για δύο διαγωνισμούς 35 εκατ.


«Κληρώνει» τη Δευτέρα στη ΔΕΗ για δύο διαγωνισμούς 35 εκατ. Οι προσφορές αφορούν δύο μονάδες ηλεκτροπαραγωγής για την κάλυψη αναγκών της Λέσβου (25,2 εκατομμύρια) και τριών μονάδων για την Κάρπαθο (10 εκατομμύρια).
Τις προσφορές για δύο έργα προϋπολογισμού 35,2 εκατομμυρίων ευρώ θα  υποδεχτεί η αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΗ την προσεχή Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, και νομίζουμε ότι η ημερομηνία αυτή θα είναι η τελική και δεν θα δοθεί  νέα παράταση.  
Την επισήμανση κάνουμε επειδή η ημερομηνία κατάθεσης
των προσφορών μετατέθηκε τέσσερις ή πέντε φορές (χάσαμε τον λογαριασμό), μέσα στο πλαίσιο χρονικής  μετάθεσης υλοποίησης προμηθειών και  δαπανών.
Μόνο που στις  περιπτώσεις αυτές, οι προσφορές αφορούν δύο μονάδες ηλεκτροπαραγωγής για την κάλυψη αναγκών της Λέσβου (25,2 εκατομμύρια) και τριών μονάδων για την Κάρπαθο (10 εκατομμύρια).
Έτσι, άλλες παρατάσεις δεν μπορούσαν να δοθούν, αφού η κατάσταση στη Λέσβο είναι αυτή που είναι και δεν χρειάζεται μαζί με το προσφυγικό να αντιμετωπίζει το νησί προβλήματα και με το ηλεκτρικό, ενώ και η κάλυψη των αναγκών της Καρπάθου δεν χωράει άλλες αναβολές.
Πάντως, η μετάθεση ημερομηνιών κατάθεσης προσφορών για άλλες προμήθειες της ΔΕΗ συνεχίζεται κανονικά.
Πιστεύουμε ότι το  φαινόμενο θα συνεχιστεί, έως ότου βελτιωθεί η ρευστότητα της ΔΕΗ. Στην ουσία δηλαδή, όταν η ΔΕΗ θα εισπράξει το ρευστό από την πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ στους Κινέζους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: