DEH

DEH

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Για 48 ώρες “έσβησαν τα εργοστάσια – Καθοριστική η συμβολή της βιομηχανίας στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης – Άρση συναγερμού στο 1 επίπεδο.

Από χθες το απόγευμα στις 7, το επίπεδο του συναγερμού στο ενεργειακό σύστημα έχει πέσει στο επίπεδο 1 (έγκαιρη προειδοποίηση) από το επίπεδο 2 (επιφυλακή), καθώς σύμφωνα με τους διαχειριστές του συστήματος, υπάρχει επάρκεια φυσικού αερίου που μπορεί να καλύψει τη ζήτηση για τις επόμενες 7 ημέρες.
Υπενθυμίζεται ότι το σύστημα είχε κηρυχθεί σε κατάσταση επιφυλακής από την περασμένη Τετάρτη με αποκορύφωμα τις δύο συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν σε ΡΑΕ και υπουργείο ενέργειας προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια κατά τις ημέρες της αυξημένης ζήτησης των γιορτών.
Σημειώνεται ότι στη διάρκεια του προηγούμενου τριημέρου υπήρξε εθελοντική συμφωνία για περιορισμό της λειτουργίας των μονάδων φυσικού αερίου και ταυτόχρονα ενεργοποιήθηκαν τα μέτρα για τη διαχείριση της ζήτησης με τον ΑΔΜΗΕ να προχωρά σε εφαρμογή του μέτρου της διακοψιμότητας.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες ενεργοποιήθηκε από τον ΑΔΜΗΕ για 48 ώρες την Παρασκευή και το Σάββατο το μέτρο της μακροχρόνιας διακοψιμότητας με συνολική ισχύ 550MW ενώ την Παρασκευή το απόγευμα για μία ώρα υπήρξε εφαρμογή και του βραχυχρόνιας διακοψιμότητας για συνολικά 650MW.
Η συμβολή της βιομηχανίας υπήρξε καθοριστική ώστε να αντιμετωπιστούν με επιτυχία τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, εξαιτίας της κρίσης στην αγορά του φυσικού αερίου η οποία πέρασε και στην αγορά του ηλεκτρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: