DEH

DEH

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Η Cosco "βλέπει" την offshore αιολική ενέργεια

Η  Cosco "βλέπει" την offshore αιολική ενέργεια
Το επόμενο βήμα προκειμένου να αξιοποιήσει τη συσσωρευμένη γνώση του γύρω από τη ναυτιλία και τη θάλασσα κάνει ο κινεζικός κολοσσός Cosco.
Η Cosco Shipping, η οποία διαθέτει ηγετική παρουσία στον τομέα της ναυτιλίας και της διαχείρισης λιμένων, μεταξύ των οποίων και ο δικός μας Πειραιάς, αποφάσισε να επεκτείνει την παρουσία του στην επόμενη μεγάλη επενδυτική ευκαιρία που διαφαίνεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας ενεργειακής επανάστασης και αφορά στις θάλασσες, δηλαδή την υπεράκτια αιολική ενέργεια.
Η αρχή αναμένεται να γίνει κοντά στα ασιατικά παράλια, μετά τη συμφωνία που υπεγράφη πρόσφατα με το Βελγικό όμιλο Deme που εξειδικεύεται σε υπεράκτια έργα για τη σύσταση κοινής εταιρείας με στόχο τη δραστηριοποίηση στην αγορά των υπεράκτιων αιολικών πάρκων στη Νοτιοανατολική Ασία.
Η συνεργασία, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, έρχεται σε συνέχεια της επιθυμίας της Cosco να εισέλθει σε αυτό το νέο κομμάτι της αγοράς. Ταυτόχρονα όμως και η βελγική εταιρεία, η οποία έχει εμπειρία στην ανάπτυξη, κατασκευή και συντήρηση υπεράκτιων αιολικών στην Ευρώπη, να επεκτείνει γεωγραφικά τη δραστηριοποίησή της σε νέες αγορές εκτός της Γηραιάς Ηπείρου. 
Μέχρι στιγμής η Deme έχει συνεργασίες με εταιρείες ανάπτυξης όπως η EnBW, έχοντας καταθέσει προσφορά για το project 600MW Kriegers Flak εντός της Δανέζικης ΑΟΖ στη Βαλτική καθώς και για το έργο της Nordsee 400MW στη Γερμανική βόρεια θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: