DEH

DEH

Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Τάσσονται κατά της δημιουργίας υποσταθμού της ΔΕΗ στη Συνοικία Αγ. Νικολάου οι κάτοικοι του Αγ. Νικολάου

αγιος νικολας δεη
Αποφασισμένοι να ασκήσουν και να εξαντλήσουν κάθε ένδικο μέσο και να αντιδράσουν στην ενδεχόμενη απόφαση της ΔΕΔΔΗΕ να λειτουργήσει το κέντρο αναδιανομής ενέργειας στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, είναι οι κάτοικοι των ανατολικών συνοικιών της πόλης της Ρόδου.
Μετά τις συναντήσεις που είχε πριν από δύο μέρες το κλιμάκιο της ΔΕΔΔΗΕ από την Αθήνα με τις τοπικές αρχές
και τις δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας κ. Χατζηαργυρίου, η πρόεδρος του ΑΠΟΠΕΣ (Αναπτυξιακού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου των συνοικιών, Αγ. Νικολάου, Αγ. ΔημητρΊου, Αγ. Γεωργίου)  κ. Ευαγγελία Γαλανού εξέφρασε στη «δημοκρατική» τις αντιρρήσεις των κατοίκων για το θέμα:
«Προσωπικά δεν θα έπρεπε ο κ. Χατζηαργυρίου να μιλήσει για ‘ενδεδειγμένη λύση’. Θα έπρεπε να μιλήσει για ‘βολική λύση’. Οι απόψεις της ΔΕΗ είναι οι ίδιες εδώ και χρόνια και δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο επιμένουν γι’ αυτή την θέση στον Άγιο Νικόλαο. Η μόνη τελεσίδικη απόφαση που υπάρχει είναι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου και του τοπικού συμβουλίου, όπου ο ροδιακός λαός λέει ‘ΟΧΙ’ στην δημιουργία του κέντρου αναδιανομής ενέργειας στον Άγιο Νικόλαο και βέβαια, λέει ‘ΟΧΙ’ στη δημιουργία κέντρου σε κατοικημένη περιοχή. Από εκεί και πέρα, η ΔΕΗ –επιτέλους- οφείλει να σεβαστεί τις αποφάσεις αυτές και ο ίδιος ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο. Από την εμπειρία μας, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν λύσεις. Θέληση δεν υπάρχει».
Οι κάτοικοι της περιοχής, είναι αμετακίνητοι στις αρχικές θέσεις τους και καλούν για πολλοστή φορά τον δήμαρχο Ρόδου κ Φώτη Χατζηδιάκο να τους στηρίξει.
Παράλληλα, εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την στάση της ΔΕΗ (που εκπροσωπείται τώρα από την ΔΕΔΔΗΕ) καθώς εμφανίζονται αμετάπειστοι χωρίς να δίνουν καμία σημασία στη γνώμη των κατοίκων αλλά και προκλητικοί, χωρίς να θέλουν να εξετάσουν εναλλακτικές λύσεις και περιοχές που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν το κέντρο αναδιανομής ενέργειας για να καλυφθούν οι ανάγκες του νησιού μας.
«Η δίκη στο ΣτΕ ήταν ‘παρωδία – ερημοδικία’. Ακούστηκαν μόνον οι απόψεις της ΔΕΗ διότι ο τότε νομάρχης κ. Μαχαιρίδης φρόντισε να βάλει εμπόδια στην εκπροσώπηση της περιοχής μας χωρίς δικηγόρο, χωρίς φάκελο. Εμείς όμως δεν εξετάζουμε τη νομιμότητα της άδειας. Εξετάζουμε τι θέλει ο ροδιακός λαός. Και ενώ το θέμα ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο και συστάθηκε μια διαπαραταξιακή επιτροπή, κάποιοι φρόντισαν να βάλουν… ‘τρικλοποδιές’ και να καθυστερήσουν το έργο της. Τελικώς, απέρριψαν τις εναλλακτικές προτάσεις για άλλες περιοχές που θα έπρεπε να εξεταστούν και δεν συνεδρίασε ποτέ. Όφειλαν η ΔΕΗ και ο Δήμος Ρόδου, να φέρουν προς συζήτηση τις εναλλακτικές. Οι καθυστερήσεις οφείλονται αποκλειστικά και μόνον στην ΔΕΗ».
Σε ερώτηση σχετικά με το επιχείρημα που φέρνει η ΔΕΗ για τις μετρήσεις που έχουν γίνει από τον ‘ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ’ στον υποσταθμό του Ροδινιού, η κ. Γαλανού είπε: «Μετρήσεις έγιναν και παλαιότερα και μας καθησύχασαν αλλά εγώ έβλεπα τους γείτονές μου να πεθαίνουν από καρκίνο. Καμία μέτρηση και κανένας δεν μπορεί να μας πείσει ότι η λειτουργία του κέντρου αναδιανομής ενέργειας δεν θα βλάψει την υγεία μας».



 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: