DEH

DEH

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Σκουρλέτης σε ΝΔ: Πολιτική επιτυχία η ακύρωση του νόμου για τη «μικρή ΔΕΗ» και την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

skourletisΕπίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στις κοινοβουλευτικές Επιτροπές, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, για θέματα που άπτονται της “μικρής ΔΕΗ”, του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΣΦΑ.
Όπως τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, «στα πεδία που έμειναν ανοικτά για διαπραγμάτευση καταφέραμε συγκεκριμένα πράγματα. Ακυρώνουμε το νόμο για τη “μικρή ΔΕΗ” και ακυρώνουμε και την δρομολογημένη πάλι από εσάς ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.
Ποια ήταν η δική σας άποψη για αυτά τα ζητήματα; Θέλατε ένα φυσικό μονοπώλιο, τα δίκτυα της χώρας να τα ιδιωτικοποιήσετε. Σε πόσες άλλες ευρωπαϊκές χώρες συμβαίνει αυτό; Αυτή είναι η αντίληψη της αγοράς που θέλετε να λειτουργεί ελεύθερα μέσα από εκβιασμένες ιδιωτικοποιήσεις που λειτουργούν με το πιστόλι στον κρόταφο; Διότι αυτό προσπαθήσατε να κάνετε και με την υπόθεση της “μικρής ΔΕΗ”. Σας σταμάτησε ο κόσμος και η σημερινή κυβέρνηση μέσα από την διαπραγμάτευση αυτών των μηνών. Σήμερα ακυρώνονται δύο δικά σας σχέδια για τη “μικρή ΔΕΗ” και για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ».
«Είναι δύο πολιτικές επιτυχίες» είπε ο υπουργός, «χωνέψτε τις και σκύψτε τα μάτια. Τα περιουσιακά στοιχεία που πηγαίνουν στον πυλώνα του ταμείου δεν είναι για ιδιωτικοποίηση» και πρόσθεσε ότι πέρα από την προστασία των δικτύων ταυτόχρονα εξασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Αναφορικά με τη ΔΕΗ ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι «η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο μέλος της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας και αυτό κανείς πρέπει να το αντιλαμβάνεται και να προσαρμόζεται σε αυτό. Και η δική μας στρατηγική είναι να προσαρμοστεί και η ίδια η ΔΕΗ μέσα από τη στρατηγική των συμπράξεων και όχι της βίαιης αποκοπής κομματιών της και της εκποίησής της άρον άρον».
Για τη ΔΕΠΑ ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι «μετά από χρόνια έχει αρχίσει και υλοποιείται ένα ολόκληρο σχέδιο ανάπτυξης του δικτύου μεταφοράς φυσικού αερίου, όταν επί χρόνια οι δικοί σας έκαναν δημόσιες σχέσεις. Στα ΕΛΠΕ φέτος πετύχανε ύψος ρεκόρ στα κέρδη».
Τέλος για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ ο υπουργός κατηγόρησε την απελθούσα κυβέρνηση ότι με τις κινήσεις της δέσμευσε και την παρούσα κυβέρνηση, η οποία είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίησή του.
Συνεχίζοντας είπε προς το σώμα των βουλευτών, «δεν αναρωτηθήκατε ότι αυτή η κυβέρνηση αρνήθηκε να υλοποιήσει πιέσεις, που με βάσει το δικό σας κανονισμό προσδιορισμού των τιμών στα τέλη χρήσης του δικτύου προβλέπονταν αυξήσεις μέχρι 70%; Τι θα σήμαινε αυτό για τις βιομηχανικές επιχειρήσεις, για τα νοικοκυριά; Κι αυτό το ακυρώνουμε, διότι είμαστε μια κυβέρνηση που παρά τις δυσκολίες η πολιτική της χαρακτηρίζεται από κοινωνικό πρόσημο και ευαισθησία».

Πηγή energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: