DEH

DEH

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Περιοδεία του προέδρου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας στο εργοτάξιο της 5ης Μονάδας της ΔΕΗ

tasioulasΣτο εργοτάξιο της 5ης Μονάδας (νέο εργοστάσιο παραγωγής ενεργείας της ΔΕΗ που κατασκευάζεται στο Νομό Κοζάνης), περιόδευσε την Παρασκευή 20 Μάη ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, μαζί με μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Κοζάνης.
Στην ομιλία του στους εργατοτεχνίτες οικοδόμους ανέφερε τις επιπτώσεις του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου που ψηφίστηκε προ ημερών στη Βουλή, για τις αλλαγές στις συντάξεις, τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, την κατάργηση του ΕΚΑΣ κλπ.
Σημείωσε ότι η επίθεση του κεφαλαίου δεν θα έχει τελειωμό, θα συνεχιστεί με το αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί και περιλαμβάνει νέα φοροεπιδρομή για τους εργαζόμενους αντίθετα για τα αφεντικά και τους μεγαλοεργοδότες παραχωρούνται προκλητικά προνόμια και ενισχύσεις για τη θωράκιση και στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας.
Τόνισε στην ομιλία του πως η συμμετοχή στον αγώνα είναι προϋπόθεση για να διεκδικήσουμε τις λύσεις που έχουμε ανάγκη, να ανοίξει ο δρόμους για να μπορέσουμε να ζήσουμε καλύτερα. Ότι η δύναμη βρίσκεται στην οργάνωση στο Συνδικάτο Οικοδόμων, στην πάλη για μια ζωή χωρίς μνημόνια, φτώχεια και ανεργία.
Σημειώνεται ότι το έργο έχει αναλάβει η κοινοπραξία «ΤΕΡΝΑ – Hitachi» και το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών έχει παραδοθεί σε υπεργολάβους.
Το έργο κατασκευής της λιγνιτικής μονάδας είναι προϋπολογισμού 1,3 δισ. ευρώ, θα εγκατασταθεί σε απόσταση περίπου τέσσερα χιλιόμετρα από τον υφιστάμενο «ΑΗΣ Πτολεμαΐδας», δηλαδή οκτώ χιλιόμετρα από την πόλη της Πτολεμαΐδας και 20 χιλιόμετρα από την πόλη της Κοζάνης. Ο αρχικός προϋπολογισμός για τη μονάδα που θα έχει συνολική εγκατεστημένη ηλεκτρική ισχύ 550 – 660 ΜWel και δυνατότητα παροχής θερμικής ισχύος 140 MWth για τηλεθέρμανση. Η «Πτολεμαΐδα V» θα αποτελείται από μια ατμοηλεκτρική μονάδα, απαρτιζόμενη από έναν ατμολέβητα και μία στροβιλογεννήτρια, υπερκρίσιμων χαρακτηριστικών ατμού, εξοπλισμένη με τα απαιτούμενα αντιρρυπαντικά συστήματα, λοιπό εξοπλισμό και με πρόβλεψη χώρων για τη μελλοντική εγκατάσταση συστημάτων δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα καθώς και απονίτρωσης, με καύσιμο κονιοποιημένο λιγνίτη.

Πηγή 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: