DEH

DEH

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Εργολαβίες ΛΚΜ - Τήρηση των όρων των Συμβάσεων και της Νομοθεσίας


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΡΥΧΕΙΩΝ - ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕΓ/ΛΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ ΜΕΓ/ΛΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΔΗΓΩΝ - ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΩΝ ΜΕΓ/ΛΗΣ
 
Εργολαβίες ΛΚΜ - Τήρηση των όρων των Συμβάσεων και της Νομοθεσίας
Σοβαρά προβλήματα παραβίασης των συμβάσεων και της νομοθεσίας παρατηρούνται στις εταιρείες στις οποίες έχουν εκχωρηθεί δραστηριότητες της ΔΕΗ στα ορυχεία του ΛΚΜ.

Αυτό διαπιστώθηκε σε περιοδεία εκπροσώπων των Σωματείων (ΣΟΣ - Χειριστών -Οδηγών) στις 2/10/2014 σε εταιρείες των εργολάβων.

Πιο συγκεκριμένα:
Στην εταιρεία «ΙΝΤΕΡΚΑΤ» που εκτελεί διακίνηση μαζών έχει συνάψει συμφωνητικά με φορτηγά 3 ιδιωτών χωρίς όμως οι ίδιοι να χρησιμοποιούν τα δικά τους μηχανήματα έργου (τσάπες, προωθητές) κάτι το οποίο αντίκειται στην νομοθεσία και τους όρους των συμβάσεων.

Μηχάνημα έργου (τσάπα) δούλευε χωρίς πινακίδες οι οποίες βρίσκονταν στο εργοτάξιο και μετά την παρέμβαση των Σωματείων τοποθετήθηκαν στο μηχάνημα.

Στην εταιρεία «Φ. ΜΑΤΑΤΑΝΑΣ» που εκτελεί εργασίες διακίνησης μαζών ως Υπεργολάβος της «ΙΝΤΕΡΚΑΤ» εντοπίστηκε ερπυστριοφόρα τσάπα χωρίς πινακίδες. Μετά τη δήλωση του εκπροσώπου της εταιρείας ότι δεν έχουν εκδοθεί ακόμη πινακίδες το εν λόγω μηχάνημα ακινητοποιήθηκε εκτός εργοταξίου.

Στην εταιρεία «ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ» που εκτελεί εργασίες διακίνησης μαζών εντοπίστηκε φορτηγό (τάμπερ - σαύρα) χωρίς πινακίδες. Μετά τη δήλωση του εκπροσώπου της εταιρείας ότι δεν έχουν εκδοθεί ακόμη πινακίδες το εν λόγω μηχάνημα ακινητοποιήθηκε εκτός εργοταξίου.

Στην εταιρεία «ΔΡΑΚΟΣ »  που εκτελούσε εργασίες συντήρησης στον Εκσκαφέα Ε 12 εντοπίστηκε όχημα τύπου UNIMOG με πινακίδες γεωργικού ελκυστήρα το οποίο απομακρύνθηκε από το χώρο.

Η απουσία ουσιαστικού ελέγχου από την Διεύθυνση του ΛΚΜ για την τήρηση της νομοθεσίας και των όρων των συμβάσεων αποθρασύνει τις εταιρείες των ιδιωτών εργολάβων να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες στους χώρους του ΛΚΜ.

Τα Δ.Σ. των Σωματείων καλούν τη Διεύθυνση του ΛΚΜ όπως προχωρήσει:

·     Στην λήψη των απαιτούμενων ενεργειών και των προβλεπόμενων μέτρων για τις παραπάνω παράνομες ενέργεια των εν λόγω εταιρειών και την εφαρμογή πλήρως των συμβατικών τους υποχρεώσεων με την Επιχείρηση.

Σε διαφορετική περίπτωση θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια από μέρους των Σωματείων μας για τη τήρηση της νομιμότητας και τη διασφάλιση των συμφερόντων της Επιχείρησης.

Καλούμε κάθε αρμόδιο φορέα της πολιτείας, να προχωρήσει άμεσα σε ουσιαστικούς ελέγχους για την εφαρμογή της νομιμότητας.


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Διευθυντή ΛΚΜ - ΓΔ/ΟΡ. - Ε.Μ.Ν.Ε - Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας - ΓΕΝ.Ο.Π / Δ.Ε.Η  -  Ε.Κ.Αρκαδίας - Μ.Μ.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια: