DEH

DEH

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Η ΔΕΗ κάνει και τον ντετέκτιβ για τις ρευματοκλοπές

Αρκετά εξακολουθούν να είναι τα φαινόμενα της ρευματοκλοπής. Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά εκατοντάδες περιπτώσεις έχει εντοπίσει έως και σήμερα η ΔΕΗ, υποδυόμενη στις περισσότερες των περιπτώσεων τον ντετέκτιβ προκειμένου να τους εντοπίσει. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι κάποιοι επιδίδονται σε ένα παράνομο “σπορ. Η μείωση των περιπτώσεων σε σχέση με προηγούμενα έτη σαφώς και δεν οφείλεται στη συμμόρφωση των παραβατών αλλά στο γεγονός ότι η έλλειψη προσωπικού δυσχεραίνει τη διεξαγωγή περισσότερων ελέγχων.
Τους πρόδωσαν τα τιμολόγια
Η ΔΕΗ έφτασε στην αποκάλυψη αυτών των περιπτώσεων, όταν
διαπίστωσε ότι τα τιμολόγια ήταν χαμηλότερα απ΄ ότι συνήθως. Δηλαδή, αν υποθέσουμε ότι κάποιος πλήρωνε 100 ευρώ για κατανάλωση ρεύματος, μετά το “φτιάξιμο” που έκανε στο ρολόι το ποσό αυτό μειώθηκε στα 20 ή στα 10 ευρώ, γεγονός που δημιούργησε υποψίες και ο έλεγχος που έγινε, επιβεβαίωσε τις ρευματοκλοπές.
Μετά την κρίση
Βεβαίως, για τα όσα λαμβάνουν χώρα, ενδεχομένως να φταίνε και οι συνεχόμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, αφού πριν από αυτές το φαινόμενο ήταν περιορισμένο. Ωστόσο, η ρευματοκλοπή δε δικαιολογείται σε καμία περίπτωση και όσοι πράττουν κάτι τέτοιο, θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα, μιας και οι έλεγχοι θα ενταθούν ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα. Για αυτό καλό θα είναι όσοι ενοικιάζουν οικίες ή καταστήματα να μεταφέρουν το όνομα του ενοικιαστή στο λογαριασμό διαφορετικά σε τέτοια περίπτωση ο ιδιοκτήτης είναι εκείνος που θα βαρύνεται ποινικά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: