DEH

DEH

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Στα 9,8 ευρώ τοποθετεί η Goldman Sachs την τιμή-στόχο για ΔΕΗ

Αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την μετοχή της ΔΕΗ η Goldman Sachs, τονίζοντας ότι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι είναι μία πιθανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που θα προκύψει από πρόωρες εκλογές, η αναδιάρθρωση και η αποκρατικοποίηση της επιχείρησης.
Η Goldman συνεχίζει να διατηρεί τον τίτλο της ΔΕΗ στα top picks των ευρωπαϊκών μετοχών, καθώς θεωρεί ότι οι δανειστές θα συνεχίσουν να ασκούν πιέσεις για την ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ και την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Παράλληλα, υπολογίζει πως διαπραγματεύεται με discount 32% και 69% αντίστοιχα με βάση το PE του 2014 και του 2015.
Επίσης, η Goldman υποβαθμίζει την τιμή-στόχο απ' τα 12,9 ευρώ στα 9,8 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση "buy". Η υποβάθμιση έρχεται ως αποτέλεσμα της αύξησης του ρίσκου χώρας, όπως κατεγράφη το τελευταίο δίμηνο με την αύξηση των spreads των ελληνικών ομολόγων έναντι των γερμανικών.
Τέλος, η επενδυτική υπογραμμίζει ότι εάν το spread αυξηθεί 300 μβ πάνω απ' το μ.ο. του τελευταίου διμήνου που λαμβάνει υπόψη στο μοντέλο της η Goldman τότε η τιμή στόχος θα υποβαθμιστεί στα 7,7

Δεν υπάρχουν σχόλια: