DEH

DEH

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Εκδήλωση για την «Μάχη της Ηλεκτρικής» από το ΚΚΕ και την ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Εκδηλώσεις για να τιμήσουν την «Μάχη της Ηλεκτρικής» διοργάνωσαν αυτό το Σαββατοκύριακο οι  ΚΟ Κερατσινίου - Δραπετσώνας του ΚΚΕ και το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.
Το πρωί της Κυριακής πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο χώρο της Ηλεκτρικής.
Στην εκδήλωση μίλησε ο  Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος έκανε λόγο για «μάχη σύμβολo της λαϊκής πάλης, με μπροστάρη το ΚΚΕ και το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, για τη συντριβή του ναζισμού - φασισμού, την απελευθέρωση της χώρας από τους Γερμανούς κατακτητές».  Στην ομιλία του αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας και ανέλυσε την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. (Η ομιλία  παρατίθεται παρακάτω ολόκληρη σε συνημμένη μορφή).  
Εκ μέρους του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Κερατσινίου μίλησε ο  Λευτέρης Καπετανίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο χρονικό της ηρωικής μάχης που έδωσε ο ΕΛΑΣ για να σώσει το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από τους Γερμανούς κατακτητές. 
Το ραντεβού δόθηκε στην πλατεία Κύπρου και ακολούθησε πορεία για το χώρο της Ηλεκτρικής όπου έγινε η εκδήλωση. Στο χώρο ακούστηκε δυνατά το σύνθημα «ούτε σε ξερονήσια, ούτε σε φυλακές, ποτέ τους δεν λυγίσανε οι κομμουνιστές».
Οι εκδηλώσεις του Σαββάτου 
Το Σάββατο το πρωί έγινε δέηση στον κοινό τάφο των Αγωνιστών στο νεκροταφείο της «Ανάστασης» και κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του Αντάρτη του ΕΛΑΣ στην Πλατεία Νίκης των Λαών στην Αμφιάλη.
Το απόγευμα στην πλατεία Κύπρου (Δημαρχείο) μαθητές και μαθήτριες του 3ου γυμνασίου Περάματος παρουσίασαν αφιέρωμα στον αγώνα του λαού ενάντια στο φασισμό, ενώ μίλησε οΛευτέρης Καλογιαννίδης, πρόεδρος του Παραρτήματος Κερατσινίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της απονομής επαίνων στους μαχητές της Εθνικής Αντίστασης, μεταξύ αυτών ο Πέτρος Μακρής, που είναι ο μοναδικός επιζών από την Μάχη της Ηλεκτρικής.
Περισσότερα στο www.902.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: