DEH

DEH

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Πόσα χρωστάνε τα "βαριά χαρτιά του ΣΕΒ" που λάβαν θέσεις στην επιτροπή ενέργειας αυτού.

Το σύνολο του τραπεζικού δανεισμού  των επιχειρήσεων, των ανθρώπων που συμπεριελήφθησαν στην επιτροπή ενέργειας του ΣΕΒ και προφανώς θα λάβουν θέση διεκδίκησης από την διάσπαση και πώληση της ΔΕΗ καθώς και τα περιβόητα ΝΟΜΕ, ξεπερνάει τα 4 δις ευρώ. Και είναι ενδεικτικά παραδείγματα, του πόσο «φεσωμένοι» στις τράπεζες είναι οι περισσότεροι από τους ολιγάρχες του χρήματος στη χώρα μας.
ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ: Το δίκτυο των επιχειρήσεων που ελέγχει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, έχει χρέη ύψους 861.300.000 ευρώ. Εδώ υπάρχει και το εξής ενδιαφέρον. Η Korinthoς Power, μια εταιρία στην οποία συμμετέχουν, κατά 65% ο Όμιλος Μυτιληναίου, και κατά 35% ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, χρωστάει στις τράπεζες 172.500.000 ευρώ.
ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ο κατασκευαστικός όμιλος της οικογένειας Μπόμπολα. Δηλαδή βασικά, όπου δημόσια έργα, βλέπε Ελλάκτωρ. Και όμως, τα τραπεζικά δάνεια που έχει πάρει ο όμιλος, ανέρχονται σε 1.700.000.000 ευρώ.
ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Μια παραδοσιακή δύναμη, στο χώρο των μετάλλων (Στασινόπουλος). Ο όμιλος έχειτραπεζικά ανοίγματα 1.100.000.000 ευρώ. (Υπόψη ότι μεταφέρει την έδρα της Εταιρίας από την Ελλάδα στο Βέλγιο ή Ολλανδία).
ΤΙΤΑΝ: Σχεδόν μονοπώλιο στο χώρο των τσιμέντων (Κανελλόπουλος) και με τραπεζικό δανεισμό, που φθάνει το 1.000.000.000 ευρώ περίπου.
 
Ενεργειακοί εργαζόμενοι ΔΕΗ
Χρησιμοποιήθηκαν οικονομικά στοιχεία από ανάρτηση του exedra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: