DEH

DEH

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Ποιο είναι το μεγάλο fund που πουλά τη μετοχή της ΔΕΗ

Κοντά σε κρίσιμες στηρίξεις η ελληνική αγορά με τους ξένους ανήσυχους για το πολιτικό τοπίο της χώρας

Οι πωλήσεις μετοχών από μεγάλα ξένα κεφάλαια έχουν συνεχιστεί τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα η υποχώρηση του Γενικού Δείκτη να έχει φθάσει στα επίπεδα των 1.000 μονάδων.
Ενδεικτικό της τάσης φυγής των ξένων κεφαλαίων, χωρίς σοβαρούς αγοραστές, από την άλλη πλευρά, είναι το γεγονός ότι το μεγάλο επενδυτικό fund Silchester που είχε φθάσει να ελέγχει το 13% της ΔΕΗ, είναι ο μεγάλος πωλητής στη μετοχή, συνεχίζοντας ακόμα και χθες παρά το γεγονός ότι η Goldman Sachs επιχείρησε να δώσει πνεύμα αισιοδοξίας για
τις προοπτικές της ελληνικής επιχείρησης.

Η βρετανική Silchester, που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους άνω των 26 δισ. δολ., έχει επενδύσει πάνω από 130 εκατ. ευρώ, αποκτώντας σταδιακά από τις αρχές του 2010 μέχρι το τέλος του 2011 περίπου το 14% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ.

Στην ανάλυσή της, η Goldman επανέλαβε την εμπιστοσύνη της στη διοίκηση και τη στρατηγική που ακολουθείται, διατηρώντας τη σύσταση "buy" για τη μετοχή, δηλαδή "αγορά", όμως, από την άλλη πλευρά, τα επενδυτικά κεφάλαια συνεχίζουν να εκφράζουν την αβεβαιότητά τους, ενόψει των πολιτικών εξελίξεων.

Ειδικά με τη μετοχή της ΔΕΗ τα πράγματα για τους επενδυτές είναι σαφή. Εάν η σημερινή πολιτική ανατραπεί και δεν υπάρξει ιδιωτικοποίηση, τότε πάρα πολλά πράγματα αλλάζουν, καθώς, ακόμα και η Goldman επεσήμανε ότι δεν υπάρχει περίπτωση μερίσματος 1,5 ευρώ ανα μετοχή, καθώς δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πώληση του ΑΔΜΗΕ μέσα στο 2014.

Η πτώση της μετοχής της ΔΕΗ είναι σηματωρός και εκφράζει το ότι τα επενδυτικά κεφάλαια που είχαν πάρει θέση σε μεγάλες ελληνικές εταιρείες, έχουν πια εντεινόμενες ανησυχίες για το τι μέλλει γενέσθαι στην ελληνική οικονομία εάν έχουμε πολιτικές αλλαγές. Παράλληλα εκφράζει και το γεγονός ότι η αγορά προεξοφλεί αρνητικά την καθυστέρηση των ιδιωτικοποιήσεων ακόμα και από την υφιστάμενη κυβέρνηση.

Τεχνικά, η μετοχή βρίσκεται σε υπερπουλημένα σημεία, με τον δείκτη RSI όπως φαίνεται και στο διάγραμμα - σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Την Τετάρτη έκλεισε στα 8,14 ευρώ, ενώ, μέσα σε ένα μήνα, έχει υποχωρήσει πάνω από 27%.


Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: