DEH

DEH

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΠ/ΔΕΗ αποφάσισε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχής γενομένης από την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014 ενάντια στο Νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής για τη δημιουργία της λεγόμενης  «Μικρής Ιδιωτικής Επιχείρησης Ηλεκτρισμού» στην οποία δίνει το 30% του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ αλλά και των πελατών της.

Στο νέο Νομοσχέδιο εντάσσουν για ξεπούλημα τις λιγνιτικές μονάδες του Αμυνταίου 1 και 2, τις μονάδες της Μελίτης 1 και 2. Τα ορυχεία του Αμυνταίου, της Λακκιάς, του Κλειδιού, της Μελίτης, των Κομνηνών 1 και 2 και της Βεύης. Επίσης τις Υδροηλεκτρικές μονάδες της Πλατανόβρυσης, του Θησαυρού, της Άγρας, του Εδεσσαίου και το Πουρνάρι 1 και 2. Επίσης και την μονάδα ηλεκτροπαραγωγής Φ.Α. του ΑΗΣ Κομοτηνής.

Συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια απαράδεκτη εμμονή της κυβέρνησης να εκποιήσει στρατηγικού χαρακτήρα υποδομές, τη στιγμή όπου σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες καταγράφεται μια προσπάθεια επιστροφής ιδιωτικοποιημένων επιχειρήσεων κάτω από δημόσιο έλεγχο.

 

Η νέα εταιρεία που δημιουργείται προικίζεται με σύγχρονες μονάδες λιγνιτικές και φυσικού αερίου, σύγχρονα υδροηλεκτρικά, ορυχεία λιγνίτη ενώ θα παραχωρήσουν από τη ΔΕΗ το 30% της πελατειακής της βάσης. Αφού εδώ και μια 15ετία υπάρχει ήδη το νομικό πλαίσιο για την απελευθέρωση της Η.Ε, ενώ  οι ιδιώτες έχουν πάρει άδειες για εκμετάλλευση ορυχείων και άδειες για κατασκευή μονάδων, γιατί άραγε δεν επενδύουν; Η απάντηση είναι ότι είναι πολλά τα λεφτά της επένδυσης και πολύ μικρό το κέρδος με τις τιμές που είχε τότε η ΔΕΗ πριν τον τεμαχισμό της.

 

Η Κυβέρνηση και οι εντολοδόχοι της δεν έχουν τη δημοκρατική νομιμοποίηση να συμπεριφέρονται ως ιδιοκτήτες δημόσιας περιουσίας τη στιγμή που προεκλογικά μιλούσαν για δημόσια ΔΕΗ. Οι επί σειρά μεθοδεύσεις τους, εκτελώντας υπάκουα και πειθαρχημένα αποφάσεις των τοκογλύφων, καταδεικνύουν με τον πιο δραματικό τρόπο τον σκοπό τους που δεν είναι άλλος από τη διάλυση της ΔΕΗ και τη μεταβίβαση των πελατών της στα ιδιωτικά συμφέροντα.

 Είναι χρέος μας να διασφαλίσουμε το δημόσιο αγαθό, το ρεύμα που δίνει ζωή, ανάπτυξη και ευημερία στους συνανθρώπους μας,  να μην επιτρέψουμε την εμπορευματοποίησή του. Είναι χρέος όλων των πολιτών να σταθούμε απέναντι στο οργανωμένο σχέδιο ιδιωτικών συμφερόντων. Η ΔΕΗ δημιουργήθηκε με τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού και των εργαζομένων, δε θα επιτρέψουμε την εκποίηση της Επιχείρησής μας. Ο ρόλος της ΔΕΗ πρέπει να είναι Δημόσιος, Ισχυρός, Βιώσιμος με κοινωνικό πρόσωπο διασφαλίζοντας τις ευπαθείς ομάδες.  

Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ, ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο της ΔΕΗ, όλα τα Συνδικάτα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όλο τον ελληνικό λαό να δημιουργήσει ένα πλατύ αγωνιστικό μέτωπο για να αποτραπεί το έγκλημα που επιχειρείται με τον άθλιο νόμο εις βάρος του ελληνικού λαού.

       ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΠ/ΔΕΗ


                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

          ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΤΣΕΤΗΣ                                     ΣΤΑΘΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: