DEH

DEH

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Δυναμικό Συλλαλητήριο & Πορεία ενάντια στη διάλυση της ΔΕΗ

Με πορείες και συγκεντρώσεις συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις κατά της πώλησης ποσοστού της ΔΕΗ.Στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν στο παναττικό συλλαλητήριο της ΓΕΝΟΠ, ενώ λίγο πριν τις 9 ξεκίνησαν πορεία προς την πλατεία Συντάγματος, με αποτέλεσμα να κλείσουν αρκετοί δρόμοι στο κέντρο της πόλης.
Αυτή την ώρα η πορεία βρίσκεται έξω από το υπουργείο Οικονομικών.
Μεταξύ άλλων, στη συγκέντρωση βρέθηκαν οι περιφερειακοί ..

σύμβουλοι Αττικής οι κ.κ. Καψής και Αδαμόπουλος, εκπρόσωποι από το Κίνημα Δεν Πληρώνω, το Κόμμα Εργατική Επανάσταση, αντιπροσωπεία από τους εργαζόμενους Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, αντιπροσωπεία από σχολικούς φύλακες, αντιπροσωπεία από τις καθαρίστριες, αντιπροσωπεία από τους απολυμένους της ΕΡΤ, ο δήμαρχος από το Αιγάλεω, ο αντιδήμαρχος των Αγίων Ανάργυρων και από την Ανταρσία ο κ. Αγγελοπουλος
Επίσης, το παρών έδωσε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας αλλά και η
κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Μητρόπουλος, ο κ. Κουρουμπλής ο κ. Στρατουλης και η κυρία Θεανώ Φωτίου, ενώ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες η κυρία Ραχηλ Μακρή.
Σημειώνεται ότι λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που ξεκίνησε από χθες τα μεσάνυχτα η ΓΕΝΟΠ, τέθηκαν εκτός λειτουργίας, 13 θερμοηλεκτρικές μονάδες (λιγνιτικές και φυσικού αερίου) της ΔΕΗ, συνολικής ισχύος περίπου 3.400 MW. Πρόκειται για τις: Λαύριο 4, Μεγαλόπολη 4, Κομοτηνή, Φλώρινα, από δύο μονάδες στο Αμύνταιο, την Καρδιά και την Πτολεμαΐδα και τρεις μονάδες στον Αγ. Δημήτριο.
Την ίδια ώρα, κινητοποιήσεις γίνονται σε όλους τους Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς ΑΗΣ (Αγίου Δημητρίου, Καρδιάς, Αμυνταίου και Μελίτης στη Δυτική Μακεδονία). Σε όλα τα ορυχεία (λεκανοπέδιο Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Φλώρινας, Νοτίου Πεδίου, της Καρδιάς, της Μαυροπηγής και του Αμυνταίου), στα υδροηλεκτρικά έργα του Πολυφύτου, της Σφηκιάς, του Εδεσσαίου και του Άγρα, στον ΑΗΣ Κομοτηνής, το υδροηλεκτρικό έργο του Θησαυρού στη Δράμα, το υδροηλεκτρικό έργο στο Πουρνάρι της Άρτας και σε όλο το υδροηλεκτρικό σύστημα του Αλιάκμονα.

 http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: