DEH

DEH

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Παπαγεωργίου: Ο ΑΔΜΗΕ δεν θα πουληθεί σε ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγούς



 
Τη διαβεβαίωση ότι οι ιδιώτες που θα αναλάβουν τον έλεγχο μετά την πώληση του 66% των μετοχών του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. (ΑΔΜΗΕ ΑΕ) δεν θα είναι παραγωγοί ηλεκτρικού ρεύματος, έδωσε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Μάκης Παπαγεωργίου, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.
Ο υφυπουργός ενημέρωσε σχετικά με το σχέδιο της προκήρυξης του διαγωνισμού για την πώληση του ΑΔΜΗΕ και είπε ότι η
πώληση της εταιρείας σε παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας «απαγορεύεται από την ευρωπαϊκή οδηγία».
Ο κ. Παπαγεωργίου επεσήμανε ακόμη ότι στην προκήρυξη του διαγωνισμού αφέθηκε ένα ενδεχόμενο να συμμετάσχουν εταιρείες που έχουν γνώση ρυθμιζόμενων δικτύων.
«Αυτό που προκύπτει από το νόμο είναι η εκδήλωση ενδιαφέροντος, όχι ο διαγωνισμός», διευκρίνισε και υπογράμμισε ότι τα δίκτυα θα παραμείνουν στο Δημόσιο, καθώς θα έχει την καταστατική μειοψηφία του 34%.
«Ήταν σαφής η δήλωση του Πρωθυπουργού ότι τα δίκτυα θα μείνουν υπό δημόσιο έλεγχο. Αυτό σημαίνει ότι παραμένει στην Ελληνική Δημοκρατία το 34%, που εξασφαλίζει την καταστατική μειοψηφία», είπε και επεσήμανε: «μην ξεχνάμε τα δίκτυα αυτά είναι ρυθμιζόμενα. Ο όποιος ιδιοκτήτης, είτε ιδιώτης είτε δημόσιο, είναι αυτό που ρυθμίζει η Ρυθμιστική Αρχή κάθε χώρας».
Ο υφυπουργός τόνισε ότι «ο διαγωνισμός γίνεται από τη ΔΕΗ. Έχει σημασία τα οφέλη να παραμείνουν στη ΔΕΗ. Αυτό για το οποίο μιλάμε είναι για την εταιρεία δικτύων υψηλής τάσης, και όχι χαμηλής και μεσαίας τάσης. Έχει τεράστια σημασία αυτό».


 http://www.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: