DEH

DEH

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Υπόγειος «πόλεμος» για τη Μικρή ΔΕΗ

Picture 0 for Υπόγειος «πόλεμος» για τη Μικρή ΔΕΗ
Ένας άγνωστος - γιατί εν πολλοίς είναι υπόγειος - πόλεμος, εξελίσσεται τα τελευταία 24ωρα, αναφορικά με το μοίρασμα της ενεργειακής πίτας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με συνήθως καλά ενημερωμένες πηγές, στο στόχαστρο των μεγάλων ξένων επενδυτών, σε αυτή τη φάση, έχει «περάσει» η περίπτωση της λεγόμενης Μικρής ΔΕΗ.
Για την απόκτηση του ελέγχου της, στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων που προωθούνται, διασταυρώνουν τα ξίφη τους, γερμανικές, γαλλικές και ρωσικές εταιρείες, ενώ δεν αποκλείεται προσεχώς, στη «μάχη» να μπουν επίσης και εταιρίες τρίτων χωρών, που προς το παρόν, παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι μόλις τη Μεγάλη Δευτέρα την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε ο επικεφαλής της γαλλικής EDF, με μοναδικό στόχο να διερευνήσει τις προθέσεις του ίδιου του πρωθυπουργού, αναφορικά με το θέμα και παράλληλα, να θέσει υποψηφιότητα για την περίπτωση της Μικρής ΔΕΗ, αν και όποτε ανοίξει ο φάκελος της πώλησης της.

Ωστόσο, για την ίδια περίπτωση, ενδιαφέρον φέρεται να εξέφρασε προσωπικά και η ίδια η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της τελευταίας επίσκεψης της στην Αθήνα.

Εννοείται ότι η κ. Μέρκελ προωθεί την υποψηφιότητα γερμανικών εταιριών, με την HDW να θεωρείται ως την πιθανότερη από αυτές. Τέλος, υπενθυμίζεται ότι για την περίπτωση υπάρχει και έντονο ρωσικό ενδιαφέρον...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: