DEH

DEH

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΕΤΕ ΔΕΗ

Εμφάνιση neo-xekinima-logo.PNGΤο Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Απριλίου θα γίνει το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στην Αθήνα. Μια ΓΕΝΟΠ που πάνω από ένα χρόνο τώρα υπολειτουργεί , με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους και όλα όσα έχουν συμβεί.
Διαχωρισμός, ξεπούλημα ΑΔΜΗΕ, Μικρή ΔΕΗ, εργασιακές σχέσεις , ασφαλιστικό και δεκάδες άλλα πολύ σοβαρά θέματα που μας οδηγούν όλο και πιο πολύ σε ένα απίστευτο τέλμα.
Οδηγούμαστε λοιπόν σε ένα συνέδριο με ποιά προοπτική?
Μήπως για να βγάλουμε επιτέλους ένα προεδρείο,  αφού τόσο καιρό τώρα δεν μπορέσαμε να λειτουργήσουμε αυτό που είχαμε? Μήπως για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε πως θα δράσουμε σε όσα συμβαίνουν γύρω μας,  αφού τόσο καιρό δεν καταφέραμε να σταματήσουμε τίποτα? Μήπως για να λύσουμε τα σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα της Ομοσπονδίας ,  αφού τόσο καιρό έχουμε αποτύχει και σε αυτό?
Και τελικά στις διαδικασίες ανάδειξης του νέου Δ.Σ. ποιούς θα επιλέξουμε συνάδελφοι? Αυτούς τους ίδιους που τόσα χρόνια έχουν τις τύχες του συνδικάτου στα χέρια τους?  Αυτούς που προσπαθούν να μας πείσουν ότι πάνε κόντρα στην εξουσία  αλλά μπαινοβγαίνουν και συναλλάσσονται σε υπουργικά γραφεία? Αυτούς που αυτοαποκαλούνται σωτήρες και εκπρόσωποι εργαζομένων αλλά στις διαδικασίες του συνεδρίου θα τους νοιάζει μόνο η διατήρηση της καρέκλας τους?
Φίλοι- Φίλες , Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες
Όλοι μας λίγο πολύ έχουμε κάνει ( και θα κάνουμε προφανώς και στο μέλλον)  κάποια λάθη. Καλό είναι όμως να μαθαίνουμε από τα λάθη μας.
Και δυστυχώς εδώ που έχουμε φτάσει δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για λάθη και πειραματισμούς.
Όλοι καταλαβαίνουμε ότι  στις κρίσιμες και δύσκολες αυτές στιγμές που βρισκόμαστε πρέπει να γίνουν δραστικές και αποφασιστικές κινήσεις. Αυτή την περίοδο χρειαζόμαστε πιο πολύ από ποτέ να αφήσουμε πίσω ότι μας χώριζε μέχρι χθες. Χρειαζόμαστε να βρούμε τον τρόπο να συνθέσουμε τις υγιείς δυνάμεις που πιστεύει ο καθένας μας ότι υπάρχουν.
Μέσα από τις διαδικασίες μας σε αυτό το συνέδριο θα πρέπει να βρούμε την δύναμη να ξεχωρίσουμε ποιοί μπορούν να πάνε το καράβι και όσοι  δεν μπορούν  να οδηγηθούν στο περιθώριο.
Θα είμαστε 230 περίπου σύνεδροι από όλη την Ελλάδα και πρέπει να καταλάβουμε ότι οι παραταξιακές γραμμές και εντολές δεν μπορούν να είναι πλέον η λύση. Οι τακτικές που ακολουθούσαμε τόσα χρόνια, δεν μπορούν πλέον να μας βοηθήσουν να δώσουμε λύσεις και δεν γίνονται αποδεκτές από τους εργαζόμενους.
Δεν πρέπει να δεχθούμε πλέον να ψηφίζουμε τις γραμμές που μας δίνουν έτοιμες οι ¨ηγέτες¨ μας και θα πρέπει να απαιτήσουμε πλέον δυναμικά να υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές και στις μεθόδους και στα πρόσωπα και στις διαδικασίες. Ίσως αυτές τις 2 ημέρες να είναι η τελευταία μας ευκαιρία να γίνει κάτι. Ο χρόνος όλων μας τελειώνει.
Ας αφήσουμε λοιπόν πίσω μας όλα όσα μας χώριζαν μέχρι χθες. Ας βρούμε την δύναμη να κάνουμε τις επιλογές που εμείς ο ίδιοι θεωρούμε καλύτερες και όχι αυτές που θα μας επιβάλει η παραταξιακή γραμμή. Όλοι μας έχουμε την πείρα και την γνώση που χρειάζεται. Μένει μόνο να κάνουμε τις σωστές κινήσεις.
Φίλοι- Φίλες , Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες
Είναι επιτακτική ανάγκη να προκαλέσουμε και να συμμετέχουμε σε ένα ουσιαστικό διάλογο επιτέλους. Να ασχοληθούμε με τα προβλήματα και όχι με τις ψηφοφορίες και τις γραμμές.
Και αφού συζητήσουμε να οδηγηθούμε σε μια εκλογική διαδικασία χωρίς προαποφασισμένα αποτελέσματα και μοίρασμα θέσεων.
Ας αντιληφθούμε ότι κανείς δεν περισσεύει και όλοι μαζί πρέπει από την επόμενη ημέρα να παλέψουμε.
Ας κάνουμε λοιπόν τις επιλογές μας , έχοντας στο μυαλό μας τα μεγάλα προβλήματα, τα πρόσωπα των εργαζομένων που αγωνιούν για την τύχη τους, που η κάθε τους μέρα είναι ένας αγώνας επιβίωσης.
Εμείς είμαστε 2 μόνο από τους 230 περίπου συνέδρους και θέλουμε με αυτά τα λόγια να σας κάνουμε γνωστές τις σκέψεις και τις απόψεις μας. Ερχόμαστε από την Μεγαλόπολη και εκπροσωπούμε το ψηφοδέλτιο ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ που αντλεί  την δύναμη του μόνο  από εργαζόμενους και όχι μέσα από παρατάξεις, κόμματα και μηχανισμούς.
Στις διαδικασίες του συνεδρίου μας επιλέξαμε αυτούς τους 2 ψήφους που έχουμε να μην τους δώσουμε σε καμία παράταξη , παρόλο που ορισμένοι μας είχαν δεδομένους.
Συζητήσαμε με όλους τους εργαζόμενους που μας στηρίζουν και μετά από δική τους απαίτηση σας μεταφέρουμε μέσα από αυτό το κείμενο τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους.
Από όλους αυτούς τους συναδέλφους μας  κάνουμε πράξη την εντολή τους και θα συμμετέχουμε στις εκλογικές διαδικασίες με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο.
Δεν ζητάμε απλά και μόνο την ψήφο σας, ζητάμε από εσάς που πιστεύετε ότι πρέπει επιτέλους κάτι να αλλάξει έστω και την ύστατη ώρα , να συμμετέχετε μαζί μας σε ένα ψηφοδέλτιο που δεν θα έχει στρατηγούς και υπασπιστές αλλά θα έχει μόνο απλούς στρατιώτες, όλοι ίσοι μεταξύ τους.
Ελάτε να διαμορφώσουμε  όλοι μαζί την επόμενη μέρα!!

Για το ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ
Αλεβίζος Παναγιώτης  -   Τουρλούκης Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: